De Leerling en de Magiër

De Leerling en de Magiër
Title: De Leerling en de Magiër
Originele titel: The Language of Stones
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789022537275
ISBN13: 9789022537275
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.44
Format: Paperback
In de Vale wordt de landelijke rust ruw verstoord door de komst van de gevreesde Groene Man, onder wiens bruingrijze mantel de magiër Gwydion schuilgaat. Hij is gekomen om de jonge Will weg te halen uit het huis van zijn pleegouders om hem inzicht te geven in de Taal der Stenen. Deze taal staat aan de basis van ons bestaan. Het is de taal van de schepping, de ruwe vorm die grootse magie kan ontketenen. Will twijfelt, want de wereld buiten de Vale is groot en gevaarlijk. Maar zijn toekomstige leermeester is onverbiddelijk. Dus vertrekken ze samen - de leerling en de magiër - hun avontuur tegemoet.

Deel 1 uit een trilogie. Helaas heb ik de andere twee delen (nog) niet, maar hoop hier snel verandering in aan te brengen.

Beetje ouderwetse verhaal-lijn (een jonge jongen onbewust van zijn toekomst, blijkt de laatste reïncarnatie van koning Arthur te zijn, gaat op avontuur met een oude magiër om de wereld te redden), maar wat is daar mis mee? Het verhaal hield me goed bezig, hoewel het soms een beetje langdradig werd.

We maken de innerlijke groei mee van de jongen op weg naar volwassenheid; de jongen wordt verliefd op een meisje, die automatisch ook verliefd word op hem; de jongen, ongetraind in de magie, bezit  meer talent en kracht dan de oude magiër die met hem mee reist. Een magiër die ooit bekend stond onder de naam Merlijn. Ondanks deze clichés, toch 4 sterren voor dit boek, want dit is voor mij toch wel een beetje het soort fantasy waar ik van hou.

Op naar de volgende twee delen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-leerling-en-de-magier-de-taal-der-stenen-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }