De labyrintrenner

De labyrintrenner
Title: De labyrintrenner
Originele titel: The Maze Runner
Series Number: 1
ISBN: 9789021454689
ISBN13: 9789021454689
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.04
Format: ebook
James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Als Thomas wakker wordt, bevindt hij zich op een vrij grote veld, omringd door hoge muren. Hij weet niet hoe hij daar komt of iets over zijn verleden. Op het veld zijn allerlei jongens te vinden die proberen te overleven. Overdag zijn er openingen in de muur waardoor de jongens een labyrint kunnen betreden. ’s Avonds sluiten die doorgangen weer, en dat is maar goed ook, want het labyrint is levensgevaarlijk. Dan komen namelijk de Grievers, monsters die het labyrint bewonen.

Thomas probeert lid te worden van de groep jongens, De Renners, die dagelijks proberen het Labyrint te onderzoeken en hopen een ontsnappingsroute uit het Labyrint en de Laar te vinden. Dan komt er plotseling een nieuwe persoon, en nadert het einde…

Leuk geschreven boek, met veel spanning, ook als je het boek al meerdere keren hebt gelezen. Het is een boek waarin je blijft lezen. De Laar, het veld waarin de jongens leven, is zeer duidelijk beschreven, al had ik wel een punt van kritiek, want hoewel het meerdere voetbalvelden groot was (hoeveel?) was er toch plaats voor een groot bos.

Alle personages waren zeer goed en hadden voldoende karakter. De opbouw van de wereld was goed, kon alles goed voor de ogen zien.
Het einde was een complete shock. Dit was iets wat ik niet aan had zien komen.

Meer
De moordopdracht0.4
De Schroeiproeven2
De Doodskuur3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-labyrintrenner-de-labyrintrenner-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }