De laatste zes

De Laatste Zes
Title: De Laatste Zes
Originele titel: The Final Six
Series Number: 1
ISBN13: 9789463338523
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.84
Format: ebook
Terwijl de aarde wordt geteisterd door aardbevingen, orkanen en overstromingen worden vierentwintig van de slimste tieners ter wereld geselecteerd om één van de zes plekken te bemachtigen op het ruimteschip naar Europa - de maan van Jupiter. Daar zullen ze een nieuwe kolonie stichten. Voor de Italiaanse wedstrijdzwemmer Leo is deze missie precies wat hij nodig heeft na het verlies van zijn familie. Maar Naomi, een Iraans-Amerikaans wetenschapsgenie, heeft weinig vertrouwen in de missie. Leo en Naomi staan aan het begin van een genadeloze strijd die hen tot het uiterste zal drijven. Maar pas wanneer er steeds minder finalisten overblijven en hun lot dichterbij komt, beseffen de twee wat er precies op het spel staat...

Wederom bedreigt een ramp de Aarde. Als gevolg van global warming zijn natuurrampen een bijna dagelijks fenomeen. Grote delen van de Aarde zijn onder water gelopen en vele landen en steden zijn gewoonweg van de kaart geveegd.

NASA heeft haar ogen gericht op Europa 1, maar weet dat het niet mogelijk is voor volwassenen om de reis te maken. In het geheim zoeken zij naar tieners die over verschillende talenten beschikken. Uiteindelijk worden er 24 finalisten gekozen die een spoed-opleiding tot astronaut krijgen. In eerste instantie zou die 4 maanden duren, maar door verschillende oorzaken wordt dat terug gebracht naar een maand. Uiteindelijk worden uit deze 24 kinderen de 6 uitgekozen die naar Europa mogen vertrekken. De afvallers worden weer naar hun eigen land terug gestuurd.

Lekker te lezen verhaal, maar het SF gedeelte werd al gauw los gelaten voor een meer romantische verhaal. Het idee van dit boek was zeer goed, maar toch bevatte het veel cliches. Zo zijn de twee hoofdrolspelers al vanaf het eerste moment stapelverliefd op elkaar, ze ontdekken dat niet de hele waarheid verteld is… iets wat we al in veel andere YA-boeken hebben gelezen. Best voorspelbaar, zelfs het einde, maar toch zou ik graag ook het tweede deel willen lezen, als deze beschikbaar is in KOBO Plus.

---
  1. de maan van Jupiter[]
---

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-laatste-zes/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner