De laatste Olympiër

De laatste Olympiër
Title: De laatste Olympiër
Originele titel: The last Olympian
Auteur:
Series Number: 5
ISBN: 9789460928963
ISBN13: 9789460928963
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.50
Format: ebook
Kamp Halfbloed is zich al een jaar aan het voorbereiden op de strijd tegen de Titanen, terwijl ze weten dat de kans op een overwinning erg klein is. Het leger van Kronos is sterker dan ooit en met elke god en Halfbloed die hij voor zijn leger rekruteert wordt het alleen maar sterker. Terwijl de Olympiërs vechten tegen het monster Typhon begint Kronos met zijn opmars naar New York, waar de berg Olympus onbeschermd is achtergelaten. Percy en zijn leger van jonge halfgoden moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden. Eindelijk wordt de profetie over de zestiende verjaardag van Percy uit de doeken gedaan. Terwijl de strijd voor de westerse beschaving door de straten van Manhattan raast, begint Percy langzaam het angstaanjagende vermoeden te krijgen dat hij aan het vechten is tegen zijn eigen lot.

Nog een week, en dan wordt Percy Jackson 16. De centaur Chiron vindt het tijd worden dat hij uiteindelijk de profetie die over hem gedaan is, te horen krijgt. Percy leert dat het mogelijk is dat hij de komende strijd tegen de Titanen niet zal overleven.

Terwijl de Goden strijden tegen de Titaan Typhon die een golf van verwoesting achterlaat op zijn reis van de Westkust van de Verenigde Staten naar New-York, wordt de stad en het kamp Halfbloed aangevallen door Kronos, een andere Titaan, die de controle heeft over genomen van het lichaam van Luuk.  Intussen is de Olympus onbeheerd achtergebleven en moeten Percy en de andere kamp Halfbloed bewoners er alles aan doen om zowel de stad, het kamp en Olympus te beschermen.  Percy heeft een idee hoe hij dit moet aanpakken, maar dat is nogal een gevaarlijke.

Dit 5e deel van Percy Jackson en de Olympiërs is een geslaagde afsluiting van de reeks. Alles wordt netjes afgewikkeld, de mysteriën opgelost. Het boek overtrof al mijn verwachtingen . Bestaande personages worden nog verder uitgewerkt. In bijna iedere hoofdstuk werd er wel gevochten, en daardoor was er weinig tijd voor iets anders.  Door de profetie aan het begin krijg je hoge verwachtingen van het boek en daarin is Riordan wat mij betreft geslaagd

Meer
Het verborgen orakel1
De duistere voorspelling2
De brandende doolhof3
De tombe van de tiran4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-laatste-olympier/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }