De laatste magiër

De laatste magiër
Title: De laatste magiër
Auteur:
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789402310399
ISBN13: 9789402310399
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.06
Format: ebook
In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Maar als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms verliezen ze hun leven… Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan. De pers over De laatste magiër ‘Spannend, uitdagend, romantisch en buitengewoon origineel.’ **** Hebban.nl ‘Een boek vol magie, illusie, intriges, complotten, plottwists… voor elk wat wils! Werkelijk niets is wat het lijkt en de cliffhanger is er een waar je u tegen zegt.’ **** Thrillersandmore.com ‘De laatste magiër is een mix van historische fictie, romantiek, fantasy en magie. Het verhaal heeft een uitstekend plot met veel actie, en een slimme en pittige vrouwelijke hoofdpersoon van wie alle lezers zullen gaan houden.’ Booklist

Dit was een boek dat veel beloofde, maar of het alles waarmaakte is een tweede.

In dit verhaal volgen wij Esta, een hedendaags meisje die in New York woont. Zij is een dievegge en steelt antieke magische voorwerpen voor een mysterieuze professor. Stiekem wonen Mageus (mensen met magische krachten) tussen de normale mensen. Esta’s magische kracht is dat zij tussen de tijd kan reizen.
Al eeuwen bestaat er een magische barrière, die de Mageus gevangen houdt op Long Island (New York). Voor de niet-magische mensen doet deze barrière niets, maar Mageus verliezen hun krachten en in sommige gevallen hun leven als zij deze grens over willen.
Een groep, de Order, probeert om alle magische krachten van de wereld te verbannen. Esta is de enige hoop die de Mageus hebben om dit te voorkomen. Zij krijgt de opdracht om naar 1902 terug te reizen en daar een speciaal boek te pakken te krijgen die de sleutel tot de redding voor de Mageus zou zijn.
Om dit te doen met ze infiltreren in de bende van Dolph, een van de beruchtste bendeleiders die er was.

Dit klinkt spectaculair, maar…. de auteur heeft de relatie van Esta met Dolph en zijn bende niet echt uitgewerkt. Het was jammer dat sommige bijfiguren waren interessant maar volledig onderontwikkeld, daar had ik best wat meer over willen lezen. Zeker over een figuur als Jianyu en Viola. Eigenlijk de enige personages die goed ontwikkeld waren zijn Esta en Harte. Zij zijn dan ook de hoofdpersonen in het boek.

Het is wel duidelijk dat de auteur genoeg onderzoek heeft gedaan naar de geschiedenis van New York, en de wereld was dan ook goed gedaan. Het zou mooi zijn geweest als we de oude stad wat meer door de ogen van een moderne personage hadden gezien die moeite zou moeten doen om er goed bij te horen, nu past Esta perfect in het geheel, zonder vragen. Dit boek was veel langer dan echt nodig was. Veel van het verhaal was gericht op andere dingen dan de diefstal van het boek. Hoewel het plot niet echt bijzonder was, ben ik toch door blijven lezen omdat de schrijfstijl goed was.
De reden dat ik er maar 2 sterren aan geef is dat ik geen enkele betrokkenheid voelde tussen mij, de lezer, en de personages in het boek.

Meer
The Devil's Thief2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-laatste-magier/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }