Doktoren van de staat

Doktoren van de staat
Title: Doktoren van de staat
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789463082839
ISBN13: 9789463082839
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.27
Format: ebook
Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert. Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen. In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

jaarlijks passeert een komeet de wereld. Kinderen die op die dag en nacht geboren worden hebben magische gaven. De wet schrijft voor dat deze kinderen gemeld worden bij de inquisiteur. Vanaf hun 16e jaar worden deze kinderen opgeleid als dokter.
Myrthe, de hoofpersoon, leeft in een klein dorpje, ver van de grote stad. Ieder jaar als de komeet komt, sluit haar vader haar op in haar kamer. Op een dag echter komt haar vriend haar halen om stiekem naar de komeet te kijken. Dan komt zij er door een nare gebeurtenis achter dat zij over magie beschikt. Myrthe’s ouders wisten dat zij over magie beschikte maar hebben dat altijd voor haar verborgen gehouden. Myrthe vertrekt naar de grote stad om daar aan de academie te gaan studeren.

Leon is net afgestudeerd maar komt er achter dat de mensen een hoge prijs moeten betalen om genezen te worden. Hij besluit om de arme mensen in de stad gratis te helpen.

Oswald is inquisiteur en belast met het toezicht op de school en doet veel om er voor te zorgen dat de magiërs onder controle blijven.

De dief Thoran luistert per ongeluk een gesprek af die hij nooit had mogen horen. Hij raakt bevriend met Myrthe.

Dit is een aardig boek, dat de zaken van verschillende kanten bekijkt. Zowel Thoran als Myrthe moeten een gebeurtenis uit hun verleden verwerken.

Meer
Bewakers van het fragment2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-komeet/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }