De kinderen van Spiegelgrund

De Kinderen van Spiegelgrund
Title: De Kinderen van Spiegelgrund
Originele titel: De utvalda
Genres: ,
Categorie:
ISBN: 9789041422361
ISBN13: 9789041422361
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.57
Tags: ,
Format: Hardcover
Wenen, 1941. De tienjarige Adrian Ziegler komt uit een groot arbeidersgezin, maar zijn ouders kunnen hem niet langer verzorgen. Na vele omzwervingen belandt hij in Spiegelgrund, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis dat is omgebouwd tot kindertehuis. Hij komt terecht in het paviljoen voor 'nutteloze kinderen', waar nazi-artsen experimenten uitvoeren in naam van de wetenschap. Het einde van de Tweede Wereldoorlog komt voor Adrian net op tijd, maar zijn leven is getekend en het zal nog jaren duren voordat hij zijn verhaal kan vertellen. De historische achtergrond van De kinderen van Spiegelgrund is zo aangrijpend dat die alleen in fictieve vorm is na te vertellen. Sem-Sandberg schreef hiermee een fenomenaal boek.

Review:
Misschien is het een mooi boek, ik zou het niet weten. Ik kreeg het als audio-boek, en sorry, de verteller(s) maakten dat ik het al na een paar minuten aan de kant gooide.

Ooit hoop ik een nieuwe poging te wagen, maar dan als e-boek of papieren boek.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-kinderen-van-spiegelgrund/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }