De kaper

De kaper
Title: De kaper
Originele titel: Corsair
Series Number: 6
Categorie:
ISBN: 9789044333718
ISBN13: 9789044333718
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.11
Format: Paperback
Wanneer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken op weg naar Libië met een vliegtuig neerstort, huurt de CIA kapitein Juan Cabrillo in om haar op te sporen. De bemanning van het spionageschip de Oregon weet het vliegtuig te traceren, maar de minister is verdwenen. Een terroristisch meesterbrein heeft plannen die Cabrillo moet zien te verijdelen. Maar wat is het verband tussen een oorlog van tweehonderd jaar geleden en eeuwenoude perkamentrollen waar de Libiërs naar op zoek zijn?

Heb dit boek als gesproken boek ‘gelezen’, en misschien dat daardoor wat van de spanning verdween, maar dit boek is voor mij een van de mindere uit de Dossier Oregon series.

Het boek begint veelbelovend, met een zeeslag tussen Barbarijse zeerovers en twee Amerikaanse oorlogsschepen op jacht om de zeeën van dit ongedierte te ontdoen. Het is de achtergrond van een mysterie dat zijn weerslag heeft op de huidige strijd tegen de terroristen. De Oregon doet zich voor als een prijs voor de hedendaagse piraten, terroristen die gebruik maken van de opbrengst van deze schepen om hun activiteiten te financieren. Er gaat veel verkeerd en eindigt met een zeeslag tussen de Oregon en een marineschip.

Helaas zakt hierna het verhaal drastisch in, en lijkt het meer op een krachtmeting tussen de Amerikaanse goede en de overige (slechte) mensen.

Meer
Inferno op zee16
Schokgolf13
Storm in Havanna23
Vuurijs3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-kaper-dossier-oregon-6/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }