De jongen in de schaduw

De jongen in de schaduw
Title: De jongen in de schaduw
Auteur:
ISBN: 9789026622670
ISBN13: 9789026622670
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.87
Format: ebook
‘De jongen in de schaduw’ van Janet Wees vertelt het verhaal van Walter. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet hij onderduiken in het Verscholen Dorp op de Veluw. De Joodse Walter vlucht met zijn familie vanuit Duitsland naar Nederland. Maar ook in Nederland is het gezin niet veilig als de oorlog uitbreekt. Hun leven is in handen van de verzetsmensen die hen helpen. In het verscholen dorp in de Veluwse bossen duiken Walter en zijn familie onder, maar ook daar zijn ze niet veilig als de Duitsers deze schuilplaats ontdekken. Tijdens de oorlog schrijft Walter brieven aan zijn oma, die worden in het boek afgewisseld met zijn verhaal. Een spannend en ontroerend boek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

In het begin van het Hitler regime ontvluchtten Walter en zijn familie Nazi-Duitsland en komen terecht in Den Haag, waar Walters’ vader een koffie- en theehuis heeft. Tot die dag dat Duitsland Nederland binnenviel en Joden niet te dicht bij de kust mochten wonen. Zij werden gedwongen te verhuizen naar een ander deel van het land.

Al vrij snel raken Walter en zijn ouders gescheiden van hun (groot)moeder en Hannah, de oudere zus van Walter. Beiden waren te zwak om op de vlucht te kunnen leven.

Samen met zijn vader en moeder zat hij o.a. ondergedoken in het ‘Verscholen Dorp‘ op de Veluwe, en hij daar na een razzia wegvluchtte.  Na de razzia worden Walter en zijn ouders, door het verzet, steeds op weer andere plaatsen ondergebracht.

Watler’s jeugd is er een van angst, maar ook van stabiliteit dankzij zijn ouders en mensen van het verzet, mannen en vrouwen die hun leven op het spel zette om zoveel anderen te helpen. Vaak zijn deze mensen anoniem gebleven.

Zijn verhaal wordt afgewisseld met de brieven die hij tijdens zijn onderduik aan zijn oma heeft geschreven.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-jongen-in-de-schaduw/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }