De jacht op de Wolfswind

De jacht op de Wolfswind
Title: De jacht op de Wolfswind
Originele titel: The Stern Chase
Series Number: 9
ISBN: 9789025776282
ISBN13: 9789025776282
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.21
Format: ebook
De avonturen van de bemanning van de 'Reiger' gaan verder in het negende deel in John Flanagans beroemde 'Broederband'-serie, 'De jacht op de Wolfswind'. John Flanagan, bekend van 'De Grijze Jager', houdt de spanning hoog in deel 9 van de 'Broederband'-serie met een woest zee-avontuur vol piraten, zeeslagen en avontuur. Piraten zijn tijdens een groot feest Hallasholm binnengeslopen. Bijna elk schip is door hen onklaar gemaakt, en de 'Wolfswind', de trots van oberjarl Erak, is zelfs gestolen. Zonder het grootste schip van de Skandische vloot is het zeevarende volk stuurloos geworden. Alleen de 'Reiger' is ongedeerd gebleven, en de kleine maar vastberaden bemanning jaagt het grote wolvenschip onvermoeibaar achterna over de woeste open zeeën die de piraten hun thuis noemen. Meer lezen van John Flanagan? Duik in zijn 'De Grijze Jager'-serie, waar de 'Broederband'-reeks een spin-off van is

Het lukt de auteur dit keer niet om een boeiend verhaal neer te zetten. Dat is jammer, want de Broederband had een goed einde nodig. Misschien was het beter geweest als dat bij boek 8 was gebeurt.

Tijdens het verlovingsfeest van Lydia en Ingvar weten Iberische piraten het Wolfschip van Erak, de oberjarl, te stelen. Zij maken de andere schepen onklaar en zijn al ver weg als Erak de volgende morgen tot de ontdekking komt dat juist zijn schip is gestolen. Hij besluit mee te gaan met de Reigers als die op jacht gaan om de piraten tegen te houden.

Met Erak aan boord had ik wel meer bemoeienissen verwacht in de besluitvorming aan boord. Hij lijkt amper aanwezig te zijn, alleen op het moment dat ze eindelijk het schip enteren is hij weer aanwezig.

Nu, zo’n dag nadat ik het boek uit heb, weet ik al amper wat er gebeurde. Weinig ontwikkeling in de personages terwijl daar zoveel mee te doen was. Ik weet niet hoeveel tijd er tussen het vorige deel en dit deel in zat, maar vond het vreemd om te lezen dat Stig’s vrouw was overleden. Kan me niet herinneren dat er ooit een huwelijk had plaats gevonden, maar het kan zijn dat ik daar overheen heb gelezen.

ik weet heel goed dat ik niet tot de beoogde doelgroep behoor, dus dat zal wel meetellen.

Meer
De outsiders1
De indringers2
De jagers3
De Slaven van Socorro4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-jacht-op-de-wolfswind/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }