De jacht op de Fuhrer

De jacht op de fuhrer
Title: De jacht op de fuhrer
Series Number: 2
ISBN: 9789401471701
ISBN13: 9789401471701
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.44
Format: ebook
Berlijn, 17 maart 1945. Adolf Hitler roept de hulp in van zijn favoriete commando, Otto Skorzeny, om hem te helpen ontsnappen uit zijn bunker in de belegerde stad. Skorzeny heeft voor deze ontsnappingspoging, Operatie Grau, drie scenario's gereed. Maar naarmate de tijd vordert, lijkt geen enkel scenario meer uitvoerbaar. Zowel de Russen als de Britten komen stilaan dichterbij. Het net sluit aan alle kanten. De jacht op de nazidictator is begonnen.

Als het einde van de Tweede Wereldoorlog dreigt worden er plannen gesmeed om Hitler en zijn vrouw, Eva Braun, te evacueren. Hiervoor word Otto Skorzeny gevraagd. Hij heeft eerder al met succes de Italiaanse dictator Mussolino bevrijdt.
Dat het niet zo eenvoudig is blijkt wel uit het feit dat Hitler eigenlijk helemaal niet weg wil uit Berlijn.

Een Russische groep, onder leiding van Yuri Durov, commandant van een speciale verkenningseenheid, krijgt van Stalin persoonlijk de opdracht om Hitler gevangen te nemen en naar Moskou over te brengen. Ook vanuit Engeland wordt een poging gedaan om Hitler te vangen.

Het plot van dit verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen Hoewel dit een fictief verhaal is, hebben de genoemde gebeurtenissen wel plaats gevonden. Zowel de kant van Skorzeny als van Durov en Seitz worden beurtelings bekeken.

Meer
Het vierder rijk3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-jacht-op-de-fuhrer/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }