De integraalbomen

De integraalbomen
Title: De integraalbomen
Originele titel: The Integral Trees
Auteur:
Series Number: 2
Categorieën: ,
ISBN: 9789029044356
ISBN13: 9789029044356
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.76
Format: paperback
Kolonisatieschepen, langzamer dan het licht, worden al eeuwen gebruikt. Een zo'n ruimteschip met ingevroren bemanning belandde bij een immense gaswolk rond een dubbelster, een wolk als een band om twee sterren. Vaste grond is er bijna niet in de wolk, toch valt er goed te leven. Alles zweeft en veel daarvan is eetbaar en kan vliegen. De mensen genieten van een gerieflijk eenvoudig bestaan op en rond de honderden kilometerlange zwevende bomen, die als in vertraagde beweging door de wolk wentelen. Helaas trekt de cyborg die het oorspronkelijke schip bestuurde nog altijd zijn baantjes rond de dubbelster. Na eeuwen tracht hij het contact met de afstammelingen van zijn gevluchte bemanning te herstellen. Wordt hij de slang in het luchtige paradijs? Of bewijst hij dat hij inmiddels volwassen is geworden?

Lekkere, ouderwetse SF. De werelden die Niven creëert voor zijn verhalen zijn fantastisch. Ook deze weer.

Dit boek gaat over de afstammelingen van Aardse kolonisten die 500 jaar eerder besloten zich te vestigen op een groep los-vliegende bomen die een baan rond een neutronenster beschrijven. Een kleine groep bewoners is uitgezonden om te zoeken naar hulpbronnen als er een milieuramp plaats vind. De bewoners van deze bomen hebben een groot deel van hun technologie verloren en hun wetenschappelijke kennis is te verwaarlozen.

Dit verhaal is eigenlijk meer een exploratie/adventure verhaal, maar heeft wel aantrekkingskracht.

Pe

Meer
Voetval
De hamer van lucifer
Inferno1
World of Ptavvs

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-integraalbomen/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }