De IJzerproef

De IJzerproef
Title: De IJzerproef
Originele titel: The iron Trial
Series Number: 1
ISBN: 9789048821686
ISBN13: 9789048821686
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.95
Format: ebook
De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels: 1: Vertrouw nooit een tovenaar 2: doe nooit mee aan de IJzerproef 3: Ga nooit naar het Magisterium De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan..

Callum Hunt wil geen magiër worden. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor de gevaren van de magië en de manier waarop de Meesters hun leerlingen onderwijzen in het ondergrondse Magisterium.

Callum is nu 12 en moet zijn examen doen om toegelaten te worden tot de school. Hij doet zijn uiterste best om hier niet voor te slagen, maar hij slaagt er niet in om niet te slagen. De magiër Rufus, neemt hem onder zijn hoede. Callum wordt van zijn vader gescheiden en meegenomen naar het ondergrondse Magisterium, een plaats waar voor zijn vader hem altijd had gewaarschuwd.

Ondanks dat hij de woorden van zijn vader ‘je weet niet wat je bent’ in zijn gedachten blijft horen, voelt Cal zich thuis op de school, ook al is zijn eerste kennismaking met het leren gebruiken van magie niet echt fantastisch, het sorteren van zandkorrels is nou niet direct opwindend. De andere lessen zijn heel wat opwindender, hoort hij van andere kinderen in hun IJzerjaar.

Is Meester Rufus een vriend of een vijand? Kan hij zijn ouders vertrouwen, nu hij weet dat zijn moeders laatste woorden ‘dood het kind’ waren.

Heeft zijn vader hem al de jaren willen beschermen, of heeft hij tegen hem gelogen?

Als baby is Cal’s been verbrijzeld geraakt, en daardoor kan hij moeilijk lopen. Hij is daarom gericht op het leren vliegen.

Er zijn goede ondersteunende personages in het verhaal te vinden. Zijn vrienden zijn geweldig, zeker Tamara. Goede opbouw van de wereld. Dit boek is een goede opzet naar de andere delen van de serie.

Meer
Koningin van Lucht en Duisternis
Vrouwe Middernacht
Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers1
Scharlakenrode magie1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-ijzerproef-magisterium-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }