De Hongerspelen

De Hongerspelen
Title: De Hongerspelen
Originele titel: The Hungergames
Series Number: 1
Categorie:
ISBN: 9789000331963
ISBN13: 9789047515388
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.32
Format: ebook
Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De Hongerspelen zijn begonnen... Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over.

Dit is het eerste deel van een reeks boeken die zich afspeelt in een dystopsiche wereld.

Ooit, in een ver verleden, is Amerika (nu Panem) opgedeeld in 13 districten en een Capitool.Het Cpaitool is de regeringszetel, waar de overige 13 districten met ijzeren hand worden geregeerd. 74 Jaar geleden leidde het 13e district een opstand tegen het Capitool, dat het verloor. Het district werd hierop vernietigd, en als straf voor de rebellie moeten de overige 12 districten ieder 2 kinderen van tussen de 12 en 18 jaar leveren voor spel op leven en dood. Uiteindelijk blijft er 1 winnaar over. Om te kunnen winnen moet je dus je tegenstander doden.
Ook dit jaar is het niet anders, en als haar zusje wordt geselecteerd om mee te doen met de Hongerspelen, zoals het ‘spel’ genoemd is, neemt Katniss vrijwillig haar plaats in.

Al vanaf het begin is het duidelijk hoe zwaar het leven is in de districten, want veel is verboden, de meeste opbrengst uit het werk gaat naar het Capitool, zodat de mensen arm en hongerig over blijven.

Een aanrader voor iedereen die van Young Adult houdt. Genoten van het verhaal, de personages en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

Meer
De ballade van slangen en zangvogels0
Spotgaai3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-hongerspelen-de-hongerspelen-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }