De Hobbit

De Hobbit
Title: De Hobbit
Originele titel: The Hobbit, or There and Back Again
Series Number: 0
Categorie:
ISBN: 9789022531921
ISBN13: 9789022531921
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.28
Format: Paperback
De Hobbit Bilbo Balings wil alleen een keurig en onopgemerkt Hobbitleven leiden, maar tovenaar Gandalf denkt daar anders over en sommeert hem om samen met dertien dwergen de draak Smaug een enorme schat te ontfutselen. J.R.R. Tolkien (1892-1973) is de bekendste klassieke fantasy-auteur ter wereld. Zijn romans worden nog altijd in grote getale herdrukt en sinds zijn verfilming is hij populairder dan ooit. Vaak is zijn stijl nogal omslachtig en zwaar, maar in 'De Hobbit' primeert de lichtvoetigheid en de ironie. Het is een aangenaam, lenig verhaal dat met de nodige ouderwetsheid wordt verteld. Voor liefhebbers van waardige, klassieke fantasy-verhalen.

Een van de leukste, zo niet leukste fantasy verhaal dat ik gelezen heb. Dit boek, ruim 80 jaar geleden geschreven, is nog steeds een bestseller, maar hoe ga je hier een review over schrijven?

De Hobbit Balings is op het eerste gezicht een soort anti-held, en dat blijft hij heel lang. In dit boek zien we hem groeien, figuurlijk dan, tot een echte held, die zijn vrienden – de dwergen – redt van de Elfenkoning.

Op een dag krijgt de Bilbo bezoek van de tovenaar Gandalf. Om nog steeds niet verklaarde redenen stuurt hij de arme Hobbit op een groots avontuur. Zo’n avontuur waar in helden net ontsnapt aan het ene gevaar gelijk weer in het andere terecht komen. Tussentijds raken zij vermoeid, koud, hongerig. Precies de reden om op avontuur te gaan

De Hobbit belooft meer, maar het is en blijft een boek voor Young Adults, en dus hoeven we er geen diepere betekenissen in te zoeken.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-hobbit/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }