De Heldenmaker

De Heldenmaker
Title: De Heldenmaker
Series Number: 338
Categorie:
ISBN13: 9789002257193
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.73
Format: Paperback
Onze vrienden ontwaken één voor één in hetzelfde oude kasteel. Iedereen blijkt een opdracht te hebben gekregen van een geheimzinnige onbekende. Uit de verhalen die ze vertellen, blijkt al snel dat ze allemaal lelijk bij de neus werden genomen op een doortrapte manier. Bovendien zit Wiske opgesloten in een kerker waar haar een zekere dood wacht. Ze kan enkel gered worden als onze vrienden het raadsel dat in hun verhalen vervat zit, kunnen oplossen. Zo ontstaat een bizarre race tegen de tijd waarin ze als nooit tevoren op de proef worden gesteld.

Review:
Tja, net als de andere uit de Suske en Wiske reeks is dit boek primair bedoeld voor kinderen, maar dat zegt niet dat volwassene deze niet ook mogen lezen.

Op zich een prima verhaal. Vind het wat frappant dat ze allemaal, zelfs Prof. Barabas, zomaar een onbekende (blauwe) pil innemen omdat dat in een brief staat. Wiske zegt dan nog wel “Zomaar pillen slikken vind ik gevaarlijk. Maar als schatten te vinden zijn heb ik daar wel wat voor over”. Nogal een gevaarlijk voorbeeld.

De tekenstijl doet me nogal denken aan de oudere (70-er jaren) tekenstijl uit de VanderSteen studio, maar zeker niet voor de huidige tijd.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-heldenmaker-suske-en-wiske-338/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner