De hagenridder

Hagenridder
Title: Hagenridder
Originele titel: The Hedge Knight
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789024561001
ISBN13: 9789024561001
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.26
Format: Hardcover
De korte roman De Hagenridder speelt zich af in De Wereld van Het Lied van IJs en Vuur, ongeveer honderd jaar voor het begin van deze grote saga. Na de dood van zijn meester, een Hagenridder, eigent de jeugdige Dunk zich diens zwaard en titel toe en gaat op weg naar Esfoort, vastbesloten het toernooi te winnen dat daar op de Made wordt gehouden. Een en ander verloopt anders dan hij zich heeft voorgesteld, onder meer omdat een brutaal joch, Ei, niet van zijn zijde is weg te slaan. Bovendien moet Dunk er behoorlijk aan wennen als ridder door het leven te gaan.

Review:
Het verhaal in dit boek speelt zich zo’n 100 jaar voor de bekende ‘Games Of Thrones’-serie af.

De jongen Dunk werkt als schildknaap voor een hagen-ridder, die aan het begin van het boek overleden is. Hij besluit om als Ridder Duncan de Lange mee te doen aan het toernooi dat een paar dagen later gehouden zou worden.

Leuk leesbaar boek, ons kennis laat maken met de wereld van Westeros en de families die we later tegenkomen in Game of thrones.

Meer
Staal en Sneeuw3
Een feestmaal voor Kraaien4
Oude Vetes, Nieuwe Strijd5
Een dans met draken8

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-hagenridder-de-wereld-van-het-lied-van-ijs-en-vuur-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }