De gouden nar

De Gouden Nar
Title: De Gouden Nar
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 8
ISBN: 9789022532638
ISBN13: 9789022532638
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.29
Format: e-book
De gouden Nar is het tweede deel van Hobbs reeks De Boeken van de Nar en het vervolg op De oproep van de Nar, waarin ze de avonturen van FitzChevalric, de hoofdpersoon uit De Boeken van de Zieners, voortzet. Na aandringen van de Nar, zijn vroegere vriend en bondgenoot, is FitzChevalric erin geslaagd om Prins Plicht te bevrijden uit de klauwen van de Bonten – leden van het oude Bloed en begiftigd met de Wijsheid – die in opstand zijn gekomen tegen de genadeloze vervolging van hun soort. Zoals vijftien jaar eerder heeft Fitz een hoge prijs betaald voor zijn dienstbaarheid aan het koninkrijk. Zijn wolf Nachtogen is gestorven en hij kan nu onmogelijk nog terugkeren naar zijn rustige leventje in zijn afgelegen hut. Hij treedt in dienst van de Nar, die zich voordoet als een belangrijk edelman uit Jamailla, en neemt tegelijkertijd zijn oude beroep weer op: spion in dienst van het koninkrijk. Dan arriveert er een grote delegatie edelen van de Buiteneilanden in kasteel de Hertenhorst. Onder hen bevindt zich de jonge Elliana, de toekomstige bruid van Prins Plicht. Terwijl de verloveing bijna een feit is, arriveert er geheel onverwacht een groep handelaren uit het verre Jamailla op de Hertenhorst, wat de geschiedenis van de Levende Schepen uit Jamailla onlosmakelijk verbindt met het lot van het Koninkrijk van de Zes Hertogdommen.

Dit tweede boek in de derde serie over de Ouderlingen door Robin Hobb legt de fundamenten voor het beslissende derde deel. Het was leuk om een aantal karakters uit de Levende Schepen trilogie hun, tijdelijke, opwachting zien maken in Hertenhorst.

Fitz rouwt in dit boek veel over zijn wolf – Nachtogen -, die in het eerste deel stierf. Hij voelt zich eenzaam, en uiteindelijk keert hij terug naar zijn oude wereld in Hertenhorst. Ditmaal echter niet als FitzChevalric, maar als Tom Dassenkop, de bediende en lijfwacht van heer Gouden, wat echter weer een dekmantel is om vrijelijk door het kasteel te lopen.

Fitz leert meer over de Nar. Iets wat hun verhoudingen veranderd. Voor de oplettende lezer was dit allemaal echter geen verrassing.

Meer
Assassin's Apprentice1
Moordenaar des konings2
Het lot van de nar9
De Moordenaar van de Nar14

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-gouden-nar-de-boeken-van-de-nar-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }