De Erfwachter

Erfwachter
Title: Erfwachter
Genre:
ISBN: 9789492337450
ISBN13: 9789492337450
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.95
Format: ebook
Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende. Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kays loyaliteit en weet die op een slinkse manier af te dwingen. Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, dat door bergen en dichte wouden wordt omringd en bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld. Allerlei legenden en bijgeloof houden de meeste vijanden buiten de deur, en anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, om het volk van Athar en de zeven magische stenen te beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze diep teleurgesteld van huis wegloopt omdat ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood, haar pad en kan niemand haar meer tegenhouden om de weg van de senhiar te volgen. In de nadagen van zijn bewind probeert de laatste God-Keizer, Azuran, wanhopig zijn macht weer terug te krijgen. Nu er nog maar vier Aisors zijn om hem te dienen, neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, krijgt een hele andere wending wanneer Lameira Kays geheim ontdekt.

Vlot geschreven verhaal. De twee hoofdpersonen Kay en Lameira worden door de schrijfster zo levensecht neer gezet dat ze al gauw geen personages in een boek meer zijn, maar zo iets als goede vrienden worden.
Ondanks dat het fantasy is, is het verhaal zeer realistisch neergezet.
in dit boek kom je diverse wezens tegen, elfen, draken, maar ook nieuw bedachte wezens, zoals arafen en valrin. Deze worden zo goed beschreven dat je ze haast voor je kan zien.

Wereldopbouw is goed. Karakters zijn voldoende uitgediept. Dit boek is een aanrader!

Meer
Aïn, de dood van de halfling1
Kristalmagiër3
Eer en verraad4
De wolvenmeesteres5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-erfwachter/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }