De elfde plaag

De elfde plaag
Title: De elfde plaag
Originele titel: The Quest
Auteur:
Series Number: 4
ISBN: 9789460921094
ISBN13: 9789460921094
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.87
Format: ebook
Egypte wordt getroffen door een serie plagen die het koninkrijk grote schade toebrengen, maar de ergste moet nog komen: de Nijl houdt op met stromen. Ergens diep in het onbekende hart van Afrika, daar waar de machtige rivier zijn oorsprong vindt, moet iets catastrofaals gebeurd zijn. De farao is de wanhoop nabij en stuurt Taita eropuit de enige man die in staat is door te dringen tot de bron van de Nijl en de oorzaak van alle problemen te vinden. Maar niemand vermoedt welke vreselijke vijand The Warlock ligt op te wachten in dit mysterieuze land aan het einde van hun wereld.

Maak kennis met Taita, de hoofdpersonage: schrijver, beeldhouwer, schilder, architect, ingenieur, chirurg, strateeg, politicus, krijger, atleet, historicus, geograaf, filosoof, mysticus, filoloog, avonturier, muzikant, schaker, dierenarts, acteur, buitengewoon knap. O, en natuurlijk ontzettend wijs.

Gedurende vele pagina’s werd het kwaad beschreven, om uiteindelijk in de loop van twee pagina’s verslagen te worden.

Helaas, ook dit boek scoort niet zo heel erg hoog. De beste boeken waren eigenlijk vooral Vallei der Koningen (Egypte Book 1) en Het koningsgraf (Egypte Book 2) de betere  uit de serie , vooral omdat ze gebaseerd zijn op een waar gebeurd verhaal. In dit boek blijkt het genre opeens van ‘historische fictie’ omgezet te zijn naar ‘fantasy’. Taita blijkt nu een Langlevende te zijn, die zo’n 154 jaar is geworden.

Gedurende hun vele jaren durende reis naar de bovenstroom van de Nijl wordt er veel gevochten en diverse ledematen afgehakt, voornamelijk van de ‘lagere’ rassen. Uiteindelijk komen we terecht in een soort stamcel omgeving, waar de ongeboren baby’s uit de buiken van hun moeders worden gesneden, om gebruikt te worden bij zeldzame transplantaties, waarbij hele lichaamsdelen opnieuw uit kunnen groeien (Meren’s oog, Taita’s penis en tanden). Gemiddeld zijn voor zo’n operatie 3 – 5 baby’s nodig). Gelukkig is het Taita die een einde maakt aan deze praktijken.

Hoewel ik niet tegen het genre ben, stuitte het gemakkelijk doden door Taita en de zijne van de door hen inferieure genoemde volkeren me behoorlijk tegen de borst.

Ik vond dat het boek vol zat met onnodige en herhaalde details die vermeden hadden kunnen worden. En de volwassen delen voegden een dimensie toe aan mijn afkeer van het boek. Ik ben echt niet tegen boeken met een volwassenen inhoud, verre van dat, maar hier was het naar mijn idee onnodig.

ik heb dit boek uitgelezen, gewoon omdat ik niet graag een serie half gelezen achterlaat. Was dit het begin van de serie geweest, dan had ik het hoogst waarschijnlijk al heel snel neer gelegd hebben om nooit meer te lezen.

Meer
Het Koningsgraf2
Vallei der Koningen1
Magiër3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-elfde-plaag/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }