De eerste slag

De eerste slag
Title: De eerste slag
Originele titel: Die Zauberer : die Erste Schlacht.
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789022558966
ISBN13: 9789022558966
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.70
Format: Paperback
Aardwereld aan de vooravond van oorlog. De orks komen de grenzen over en de mensen hebben een verbond gesloten met elfen om zich te wapenen, maar vergeten hierdoor naar een andere dreiging te kijken. In het diepste geheim is de doodgewaande tovenaar Margok een nieuwe aanval aan het plannen. De drie jonge tovenaars Granock, Aldur en Alannah gaan op zoek naar zijn bolwerk en stuiten op een verborgen beschaving. Een zoektocht die de grenzen van hun vriendschap tot het uiterste zal testen...

Mooi boek, met een voor mij onbevredigende einde. Misschien dat er in het derde deel  iets meer duidelijk wordt, maar zo ver mij bekend is er geen Nederlandse uitgave van.

In het eerste deel uit de serie, geloven de drie novicen dat zij er in geslaagd zijn om de tegenstander te stoppen. Er zijn echter geruchten dat deze Duistere Elf nog steeds leeft. De drie jonge tovenaars (ze zijn inmiddels geen novicen meer, maar ingewijden) worden op pad gestuurd om dit te onderzoeken.

Dit boek was grotendeels saai om te lezen, het miste voor een groot deel de actie. In het tweede deel van het boek werd dat iets beter. De ontwikkeling van de karakters was minder, en ging zelfs een stuk terug. Aldur werd weer de vervelende elf, die zich boven alles en iedereen vond staan. Zelfs boven zijn vriend Granock. Granock is grotendeels zichzelf gebleven. Allanah maakte naar mijn idee de grootste groei in karakter door.

Overal genomen was dit boek wel goed te doen, en heb menig uur doorgebracht in deze wereld.

Meer
De broederschap van de Runen
De Tovenaar1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-eerste-slag-tovenaar-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }