De Eerste Koning van Shannara

Eerste Koning van Shannara
Title: Eerste Koning van Shannara
Originele titel: First King of Shannara
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 8
Sub Serie-naam: Shannara
Sub Serie #: 0
ISBN: 9789022542927
ISBN13: 9789022542927
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.97
Format: Hardcover
De eerste koning van Shannara speelt 500 jaar voor de gebeurtenissen in het eerste Shannara-boek, Het Zwaard van Shannara. Verbijsterd door het misbruik van magie tijdens de Grote Oorlogen hebben de Druïden van Paranor besloten zich geheel te wijden aan het bestuderen van de oude wetenschappen. Alleen de druïde Bremen en een aantal van zijn getrouwen houden zich nog bezig met magie, waarvoor hij uiteindelijk wordt verbannen. Met een handvol getrouwen gaat hij op zoek gaat naar de Zwarte Elfsteen. Deze magische steen kan gebruikt worden om er een zwaard van te smeden dat de elfenkoning Jerle Shannara kan gebruiken om de duistere tovenaar Tovervorst mee te verslaan, die in het geheim zijn strijdkrachten heeft verzameld en nu oprukt vanuit het Noordland.

De eerste koning van Shannara is, ondanks dat het een prequel is op Het zwaard van Shannara, het beste te lezen nadat je de serie Het erfgoed van Shannara hebt uitgelezen.

Helaas gaf de epub van dit boek te veel problemen op mijn ereader om verder te lezen. Ik kan dan ook geen waardering geven aan dit boek.

Meer
De nazaten van Shannra4
De wakers van Shannara7
De Schaduw van Shannara11
Vluchtelingen van Shannara17

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-eerste-koning-van-shannara-inleiding-op-shannara-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }