De Eerste God

De Eerste God
Title: De Eerste God
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789024551347
ISBN13: 9789024551347
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.92
Format: ebook
Duistere wolken trekken zich samen boven Kadish en Carolia. De toekomst van de continenten staat op het spel, en daarmee ook het leven van alle inwoners. Terwijl de Godkeizer de macht van de Achtste Rune gebruikt om zijn volk te terroriseren, bereiken geruchten over een dodelijke mist uit Carolia de inwoners van Kadish. Alle hoop is nu gevestigd op de jonge runenpriester Ghelan, maar die hoop is misschien vergeefs... `Het magnifieke einde laat me verlangen naar boek twee. Adrian Stone heeft zichzelf overtroffen.' Magic Tales over De Achtste Rune Marak Viervinger, de hoofdpersoon van Adrian Stones Duivel-trilogie, is nog slechts een herinnering. De waanzinnige Godkeizer van Kadish regeert met meedogenloze hand en benut de ongekende macht die de Achtste Rune hem verschaft ten volle. Terwijl hij zijn duivelse plannen in werking zet, vloeit een dodelijke mist uit de boomtempel op het Caroliaanse schiereiland een nevel die het leven op beide continenten dreigt te vernietigen. Intussen worstelt de runenpriester Ghelan met zijn pas verworven krachten en hij ziet zich voor een wanhopige keuze gesteld. Ook Serina, priesteres en haremdame, wordt meegesleurd in de nietsontziende wedloop tussen machtshonger en overlevingsdrang. Een wedloop die zelfs de godenwereld niet onberoerd laat. In dit meeslepende vervolg op De Achtste Rune geeft Adrian Stone wederom zijn visie op levensbepalende aspecten van alle tijden: macht en machtsmisbruik, discriminatie, mondiale harmonie en hoe die te bereiken. Achter het pseudoniem Adrian Stone, de auteur van de Duivel-trilogie, schuilt het supertalent Ad van Tiggelen (1958). Als geen ander beschikt Stone over het schrijvend vermogen om ingewikkelde zaken zoals religie en historie onder te brengen in een razend spannend, op klassieke leest geschoeid fantasy-verhaal.

Het tweede, en laatste deel, in de Rune-serie van Adrian Stone. Eerder maakten we kennis met de priester Ghelan en Serina. Nu volgen we hun verdere belevenissen.

De Godkeizer van Kadish houdt het land in een ijzeren greep. Hij heeft pas de Achtste Rune ontvangen en is nu de machtigste man van het land. Toch is het bereiken van de Achtste Cirkel niet zonder gevaar. Het voortdurend gebruik er van maakt de gebruiker steeds waanzinniger.

Een gevaarlijke mist dreigt Kadish en Carlonia te overspoelen. Deze ‘mist’ dreigt al het leven op de wereld te vernietigen.

Jammer is eigenlijk het einde. In het boek wordt naar de climax gewerkt, en dan eindigt het met een paar pagina’s.

Wederom is dit een zeer goed verhaal van Adrian Stone, naar mijn inzicht zelfs een stuk beter dan het voorgaande deel. Dialogen worden vlot en zonder allerlei overbodige beschrijvingen of doelloze gesprekken. Ook nu is er geen sprake van een wereldopbouw maar wordt veel aan je eigen fantasie overgelaten. En zo hoort het ook.  Hoewel ik ook in dit boek geen echte band met een van de personages had, kan ik dit boek toch aanraden.

 

Meer
Profeet van de duivel1
no title has been provided for this book1-3
Zoon van de Duivel2
Ziel van de Duivel (Duivel, #3)3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-eerste-god/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }