De duivelsbijbel

De duivelsbijbel
Title: De duivelsbijbel
Originele titel: Die Teufelsbibel
Series Number: 1
ISBN: 9789026127014
ISBN13: 9789026127014
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.38
Format: Paperback
Duitsland, 1572. In een half vervallen klooster in de Bohemen is de achtjarige Andrej getuige van de brute moord op zijn ouders, door een waanzinnige monnik met een bijl. Het klooster verbergt een van de grootste geheimen die de religieuze wereld ooit heeft gekend: de Codex Gigas. Deze codex, die ook wel bekendstaat als de Duivelsbijbel, is volgens de legende geschreven door de duivel zelf. Andrej weet op het nippertje te ontsnappen. Vele jaren later, in Praag, moet hij na een diefstal voor de keizer verschijnen. Om zijn hachje te redden vertelt hij hem het verhaal van zijn vaders fatale zoektocht naar de Duivelsbijbel. Andrejs kennis over de Codex blijkt levensgevaarlijk: een mensenleven is immers een geringe prijs om te betalen voor het voortbestaan van het machtigste boek dat de wereld ooit heeft gekend. Het christendom dreigt ten onder te gaan, en velen zoeken vertwijfeld naar een wapen waarmee ze de ondergang kunnen afwenden. Maar wat is er krachtig genoeg om de duivel te bestrijden?

Boek, waar je qua taalgebruik wel even moet inkomen. Niet oubollig of over geromantiseerd.

Het begin is wat stug, en het duurde zeker tot bladzijde 150 voor het verhaal me een beetje begon te pakken. Had in het begin vaak de neiging om het aan de kant te slingeren, maar toch door gezet. Tot op het einde niet duidelijk wat nou het gevaar van deze ‘Duivelsbijbel’ is.

Verschillende plots in dit boek, waardoor de aandacht voor het echte verhaal wat ondersneeuwde.

Meer
Die Wächter der Teufelsbibel2
De erfgename van de duivelsbijbel3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-duivelsbijbel/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }