De duistere voorspelling

De duistere voorspelling
Title: De duistere voorspelling
Auteur:
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789000351046
ISBN13: 9789000351046
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.22
Format: ebook
Zeus heeft zijn zoon Apollo – de god van de zon, muziek en poëzie – gestraft door hem als puistige tiener genaamd Lester naar de aarde te gooien. De enige manier waarop Apollo zijn plek op de Olympus terug kan verdienen is door de orakels te herstellen. Wat beïnvloedt de orakels en hoe kan Apollo ook maar iets doen zonder zijn goddelijke krachten? Na een reeks gevaarlijke – en een beetje gênante – beproevingen in Kamp Halfbloed moet Apollo nu de relatieve veiligheid van het kamp verlaten voor een reis door Noord-Amerika, op zoek naar antwoorden. Hij mist dan wel zijn goddelijke krachten, maar sluit onderweg nieuwe vriendschappen met bekende helden.

Apollo, ooit een God, is door zijn vader Zeus verbannen uit Olympus, en moet als een gewoon sterfelijk mens door het leven. En niet zomaar een mens, maar als 16-jarige puber… met acne.

Apollo lijkt zijn sterfelijkheid meer te kunnen accepteren, hoewel hij duidelijk nog steeds terug verlangt naar Olympus en het God zijn.

Als Apollo’s speurtocht naar de oude Orakels verder gaat eindigen hij en zijn reisgezellen in Indianapolis, daar raken ze in gevecht met een groep, ja wat eigenlijk. Uiteindelijk worden ze gered (duh) en worden naar het ‘Tussenstation’ gebracht, geleidt door twee voormalige Jageressen van Artemis. Hun geadopteerde dochter lijkt in de ban te zijn van het Orakel, maar is verdwenen. Aan Apolo de taak om haar terug te vinden. Die zoektocht leidt onder andere naar de Indianapolis Zoo.

Het was mooi om te zien hoe Apollo/Lester steeds meer de rol van grote broer van Meg ging spelen. Het plot was aardig, maar niet echt bijzonders.

Dit  boek was minder goed dan de voorganger, had weinig tempo en was grotendeels een opeenvolging van allerlei bijzaken. Waarom toch 3 sterren? Ach, het heeft me weer een paar uurtjes bezig gehouden.

Meer
Het verborgen orakel1
De brandende doolhof3
De tombe van de tiran4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-duistere-voorspelling/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }