De drie huurlingen

De drie huurlingen
Title: De drie huurlingen
Originele titel: Murder in LaMut
Genre:
Serie:
Series Number: 18
Sub Serie-naam: Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring
Sub Serie #: 2
ISBN: 9789022532607
ISBN13: 9789022532607
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.71
Format: Hardcover
Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring. Samenwerkend met drie auteurs van naam en faam begon Raymond E. Feist een sprankelend nieuw project: Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring. 'De eervolle vijand' is het eerste deel (een samenwerking met William R. Forstchen), waarin de auteurs verhalen van een 'vergeten geschiedenis' die zich afspeelt ten tijde van de roemruchte oorlog van de eerste Feist-cyclus. Dit is het tweede deel en voor deel drie zal Feist samenwerken met S.M. Stirling (Derde legende - Jimmie de Hand). De stad LaReu in het hertogdom Yabon wordt al enkele jaren belaagd door de soldaten van de Tsurani. Na zeven jaar oorlog zijn de legers dusdanig uitgedund dat de baronnen van het graafschap LaReu genoodzaakt zijn om huurlingen in dienst te nemen. Als de winter aanbreekt lijkt het vechten tot aan de lente voorbij en kunnen beide partijen hun wonden likken. Durine, Pirojil en Kethol, drie huurlingen die al vele jaren overal in het Koninkrijk der Eilanden samen gevochten hebben, verheugen zich op een tocht naar het zuiden, om een tijdje vrijaf te nemen in een warmer klimaat en te genieten van hun verdiende loon. Maar als de graaf voor een spoedoverleg met de hertog van Yabon de stad moet verlaten, dreigt er een explosieve situatie te ontstaan. In een stad vol rivaliserende baronnen en hun legers krijgen de drie vrienden de opdracht een van de baronnen tegen een moordaanslag te beschermen. Ze kunnen niet weigeren - en als ze falen, zal een burgeroorlog onvermijdelijk zijn.

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik van dit boek moet vinden. Kon er niet goed inkomen, had geen duidelijk idee wie en wat in dit verhaal. Heb er dan ook langer over gedaan dan de andere boeken in deze serie.

In essentie was het een boek over een mysterie/moord/huurlingen. De moord werd echter zo’n 80 pagina’s voor het einde van het boek gepleegd, dan zijn er de benodigde pagina’s besteed aan het ontrafelen en het oplossen van de moord. De rest van het boek (zo’n 250 pagina’s) is vooral besteed aan het opbouwen van het verhaal. Minimale actie.

Waarom dit boek onder de fantsasy-noemer valt is me een raadsel. Zou het eerder onder mysterie/suspense plaatsen, maar dan valt het weer te veel buiten de overige boeken van Feist.

Dit boek was geschreven in samenwerking met Joel Rosenberg, en misschien ligt daar het probleem wel.

Meer
Elfensprook / Een boosaardig sprookje
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29
Het einde van de magiër30

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-drie-huurlingen-legenden-van-de-oorlog-van-de-grote-scheuring-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }