De donkere kroon

De donkere kroon
Title: De donkere kroon
Originele titel: Crown of Midnight
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789402301960
ISBN13: 9789402301960
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.36
Format: ebook
Het spannende en romantische vervolg op De glazen troon. In De donkere kroon raakt Celaena verstrikt in een onontwarbare kluwen van liefde, macht en trouw. Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Nadat  ze in het vorige deel het toernooi had gewonnen, is Celeane nu kampioen van de Koning. Een rustig leven zit er voor haar achter niet in. In opdracht van de koning moet ze al enkele mensen doden die een gevaar voor hem inhouden.. Zij is het echter niet eens met de besluiten van de koning en weet dat hij niets goeds van plan is. Ze zet daarom de dood van deze mensen in scene.
Ze krijgt nu te maken met nog serieuzere dreigingen, en hoewel ze in opdracht van de koning werkt, vertrouwd die haar geen informatie toe.  Ze moet die orders blindelings opvolgen, zonder vragen te stellen. Op een gegeven moment ziet ze een bekende naam op de lijst, die van Archer Finn, die ooit een soort jeugdvriend van haar was. Ze besluit om eerst uit te zoeken wat hij heeft gedaan om de lijst te komen, en of ze hem zal helpen te vluchten of doden.

Soms lijkt Celeane bijna niet menselijk met haar sterke personaliteit.  Gelukkig weet Maas haar ook een aantal zachte, vrouwelijke kanten gegeven. Ze komt erg geloofwaardig over. De hoofpersonen zijn alle drie goed uitgewerkt. Lastig was het dat de hond van Celeana in het eerste deel Fleetfoot heette en nu opeens Flits.

Het boek wordt niet echt saai, hoewel het mij iets meer tijd kostte om er doorheen te komen.

Meer
De glazen troon1
Erfgenaam van Vuur3
Koningin van de Schaduw4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-donkere-kroon/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }