De Delta deceptie

De Delta Deceptie
Title: De Delta Deceptie
Originele titel: Deception Point
Auteur:
ISBN: 9789024562268
ISBN13: 9789024562268
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.74
Format: ebook
Onder het poolijs ligt iets wat de wereld voorgoed kan veranderen... Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht. Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, krijgt opdracht na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren. Na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het bewijs lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president ingelicht kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs...

Een NASA satelliet ontdekt dat er onder het ijs op Antartica een meteoriet ligt met fossiele resten van buitenaards leven. Op orders van de president van Amerika worden vier burger-experts uitgezonden om de vondst te bevestigen. Het team ontdekt echter dat de bewering van de NASA vals is, maar voor ze de autoriteiten kunnen waarschuwen worden zij door een team huurmoordenaars opgejaagd.

Het verhaal dat ontspint is spannend, met een vrouwelijke hoofdrolspeler, die haar rol zeer goed speelt. Haar haat tegen haar vader, de president, die zij de schuld geeft van haar moeders voortijdige overlijden, is groot.
Het is Dan Brown wel toevertrouwd om zeer sterkte personen op te voeren, zo ook in dit boek. Ook is te merken dat er onderzoek gedaan is naar diverse zaken.
In het begin was ik bang dat dit weer een Robert Langdon kloon zou worden, maar dat is gelukkig niet zo.

Meer
Het verloren symbool3
Inferno4
Oorsprong5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-delta-deceptie/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }