De bron der verheffing

De bron der verheffing
Title: De bron der verheffing
Series Number: 2
ISBN13: 9789024560356
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.35
Format: ebook
Ze deden wat iedereen onmogelijk achtte: een halfgod ten val brengen wiens heerschappij duizend jaar voortduurde. Nu moeten Vin, het straatschoffie dat een van de krachtigste Nevelmensen van het land werd, en Elend Ventra, de door idealen gedreven edelman die van haar houdt, een nieuwe samenleving bouwen op de puinhopen van het oude rijk. Maar de eerste stappen daartoe zijn pas net gezet of ze worden van drie kanten door verschillende legers aangevallen. De wanhoop nabij richten ze zich op een eeuwenoude legende over een geheimzinnige bron. Zelfs als die legende op feiten is gebaseerd, is er niemand die weet waar de zogeheten Bron der Verheffing, of de kracht die daarin schuilt, zich bevindt. Om de nasleep van de strijd met de Opperheer en de nieuwe dreigingen te overleven, zullen Vin en Elend de bron moéten vinden...

De strijd is dan misschien gewonnen, maar rust zal er niet komen voor de bende.

De bende van Kelsier heeft zich aangesloten bij Elend Ventra, de liefde van Vin. De mensen van de stad hebben hem uitgeroepen tot Koning van het Laatste Rijk Vin onderzoekt de ‘Bron der Verheffing’, die volgens geruchten had de Opperheer daar zijn krachten van. Ondertussen beschermt zij ook nog eens het leven van de nieuwe Koning, door af te rekenen met Ertsmagiërs die hem willen doden.

Alsof dat al niet genoeg is, wordt de stad ook nog eens belegerd door 3 verschillende strijdkrachten die het willen innemen. Elend’s vader Straff, is met zijn leger opgetrokken om de stad op zijn zoon te heroveren, dan doet ook koning Cet, een poging om de stad te veroveren. En als laatste is daar ook nog eens Elend’s oude vriend Jetral die met een leger uiterst gewelddadige wezens onderweg is naar de stad.

ieder lid van de bende heeft zo zijn eigen taak gekregen in het Luthadel van Elend, en probeert deze zo goed mogelijk uit te voeren ter nagedachtenis aan Kelsier. Ze krijgen genoeg ruimte om om te gaan met de gebeurtenissen uit het vorige boek ‘Laatste Rijk‘. De Terrisvrouw Tindwyl sluit zich bij de bende aan om Elend voor te bereiden op het Koningsschap. Van een onzekere jongen groeit hij uit tot een sterke leider.

 

Al met al is het een leuk boek geworden, die me soms een beetje langdradig overkwam. Heb er niet voor niets bijna een week over gedaan om dit boek uit te lezen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-bron-der-verheffing/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner