De broederschap

de broederschap
Title: de broederschap
Originele titel: Elfenritter
Genre:
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9789024557646
ISBN13: 9789024557646
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.11
Format: ebook
In dit eerste boek van de Elfenridders doet Bernhard Hennen een stap van vele honderden jaren voorwaarts in de geschiedenis van de geheimzinnigste wezens aller tijden. De hoofdpersonen in dit nieuwe epos uit de elfengeschiedenis, dat verhaalt van de strijd om het Fjordland, zijn Lilianne de Droy, krijgsvrouw van de Nieuwe Ridderstand en Charles, aartsplaatsbekleder van de Tjuredkerk in Drusna. Maar algauw gaat alle aandacht uit naar Gishild, de dochter van de koning van het Fjordland die door de elfen is opgevoed, en naar de jonge Luc, die door de Nieuwe Ridderstand tot ridder wordt opgeleid. Het Fjordland wordt op gruwelijke wijze door de Tjuredkerk bedrogen. Onder aanvoering van de ridder Lilianne de Droy en de aartsplaatsbekleder Charles rukt hun leger gestaag op, met als doel de laatste gebieden van de vrije wereld (in hun ogen heidense grond) in te lijven. De aan het Fjordland grenzende vorstendommen houden echter manmoedig stand. De koning van het Fjordland, Gunnar Eikenarm, groepeert zijn bondgenoten om zich heen, de laatste vrije Bojaren van Drusna en… de elfen. Allemaal zijn ze vastbesloten om de opmars van de Tjuredkerk te keren. Dan wordt de jonge Gishild, de enige dochter van Gunnar en door de elfin Silwyna opgevoed, door krijgers van de Tjuredkerk ontvoerd met de bedoeling zo haar vader tot overgave te dwingen. In gevangenschap maakt zij kennis met de jonge Luc, die in de burcht van de Nieuwe Ridderstand van de Tjuredkerk in Valloncour tot ridder wordt opgeleid. Gishild en Luc voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken…

Hoewel het boek los te lezen is, adviseer ik om eerst de serie ‘Drakenelfen’ te lezen en daarna verder te gaan met ‘De Elfen’, en dan pas deze serie, zodat het chronologisch beter in elkaar zit.

Het Fjordland word gruwelijk bedrogen door de Tjured-kerk. Onder leiding van Lilliane De Roy, een commandeuse van de Nieuwe Ridderstand, en aartsplaatsbekleder Charles, rukt het leger snel op om de laatste, heidense, koninkrijken te veroveren. Deze koninkrijken houden echter moedig stand. De koning van het Fjordland roept zijn bondgenoten en de elfen op om hem te helpen het vrije land te verdedigen. Allen zijn vastbesloten om het land te redden.

Gishild, de dochter van de koning, wordt door de Tjuredkerk ontvoerd en komt na diverse omzwervingen komt zij terecht in de burcht van de kerk in Valloncour. Hier worden jonge kinderen opgeleid tot ridders. Hier ontmoet zij Luc. Al snel voelen zij zich tot elkaar aangetrokken.

Een aanrader voor fans van fantasy.

Meer
Der Tanz der Rose1
Fjordland3
Het spel van de raven2
De wraak van de Tovenaar3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-broederschap-elfenridders-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }