De brief voor de koning

De brief voor de koning
Title: De brief voor de koning
Author:
Series Number: 1
ISBN13: 9789025866495
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.17
Format: ebook
De jonge Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur. Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven...

Verflimd als ‘A Letter for the King’, een Netflix Original serie. En dan te bedenken dat het al in 1962!! is geschreven.

Het episch verhaal van Tiuri, die op de avond voor zijn ridderslag de kapel verliet waar hij met andere aankomende ridders in stilte bijeen was. Hij wist dat als hij weg zou gaan hij de kans om ridder te worden verspeelde. Toch ging hij naar buiten omdat er om hulp gevraagd werd. Hij ontdekt in het bos een zwaar gewonde ridder die hem zijn ring en een opdracht gaf. Hij moest een brief bezorgen aan de koning van Unauwen.  Wat een eenvoudige taak leek te zijn, wordt al gauw moelijker als blijkt dat de Rode Ruiters proberen om de brief van Tiuri af te nemen.

De Netflix serie en dit boek hebben weinig gemeen, behalve de titel en het plot. Laten we wel wezen, in het boek is er absoluut geen sprake van magie, iets wat de makers van de serie schijnbaar over het hoofd hebben gezien. Ook het meisje … reisde niet de hele tocht mee, maar op het einde slechts een klein stukje.

Ik hoor kritieken die beweren dat het boek te kinderlijk is. Tja, misschien, maar laten we niet vergeten dat het al meer dan 50 jaar oud is. Bovendien meen ik die mening in het geheel niet. Het is echt een boek voor alle leeftijden, en dat betekend niet perse dat het kinderachtig is.

De personages waren goed ontwikkeld, en allemaal verdienden ze hun plaats in de spotlights.

Bekroond met: Gouden Griffel voorGriffel der griffels in 2004, als Kinderboek van het jaar in 1963 en Vondel Prize for Laura Watkinson.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-brief-voor-de-koning-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner