De Andromeda Crisis

De Andromeda Crisis
Title: De Andromeda Crisis
Originele titel: The Andromeda Strain
Genre:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789024589173
ISBN13: 9789024589173
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.91
Format: ebook
Van de auteur van Jurassic Park komt een fascinerende thriller over een dodelijk buitenaards micro-organisme dat het complete leven op aarde bedreigt. Een onbemande satelliet keert terug naar de aarde. Twee mannen treffen bij de landingsplaats – een gehucht met 48 inwoners – slechts lijken aan... de twee mannen sterven vervolgens zelf ook. De satelliet blijkt besmet met een uiterst dodelijk virus. Vier briljante geleerden krijgen de opdracht het raadsel op te lossen in een geheim laboratorium in Nevada. In volstrekte afzondering en aangewezen op elkaar binden zij de strijd aan met de dreigende, wereldomvattende epidemie. Falen zij, dan zijn de gevolgen huiveringwekkend... Bestsellerauteur Michael Crichton (1942-2008) schreef o.a. Jurassic Park en Staat van angst, en was bedenker van hitserie ER. Van Crichton en schrijver Daniel H. Wilson verscheen recent De Andromeda Evolutie, het langverwachte vervolg op De Andromeda Crisis.

Leuk verhaal om te lezen. Vrij gedateerde SF uit de jaren ’60-’70, maar daarom niet minder leuk.

Een satelliet, gelanceerd om organismes in de ruimte te verzamelen om te onderzoeken.  Deze satelliet stort neer vlak bij een  afgelegen gehucht in Arizona, De dorpelingen die het vinden nemen de satelliet mee naar het dorp, zonder te beseffen dat ze hiermee een dodelijke virus helpen verspreiden. Het is aan een kleine groep specialisten om de wereld te redden van een mogelijke ramp te redden. Dit alles in het geheim.

Verhaal was zoals gezegd gedateerd en door de vele wetenschappelijke informatie die de auteur toevoegde, Doordat dit een relatief kort verhaal is, domineerde die informatie. Er is geen echte hoofdrolspeler te vinden Is het Stone of Hall?

Einde was een beetje een anti-climax.

 

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-andromeda-connectie/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }