De Amberzaal

De Amberzaal
Title: De Amberzaal
Originele titel: The Amber Room
Auteur:
Genre:
ISBN: 9789026126499
ISBN13: 9789026126499
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.87
Format: ebook
De Amberzaal uit het Catharinapaleis in Sint-Petersburg is van de vier wandpanelen tot en met het meubilair in zijn geheel uit barnsteen gehouwen en schitterend bewerkt. Hij werd in 1941 door de Duitsers gestolen en in 1944 op een geheime plaats verstopt. Ondanks de inspanningen van vele schatzoekers en kunstverzamelaars van over de hele wereld is de zaal nooit teruggevonden. Twee machtige mannen hebben hun zinnen op de Amberzaal gezet: de jacht op de schat is opnieuw geopend. Het leven is goed voor Rechter Rachel Cutler. Ze houdt van haar baan en haar kinderen en ze heeft een redelijke band met haar ex-man, Paul. Maar alles wordt anders wanneer haar vader, een man die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, onder verdachte omstandigheden sterft - en cryptische aanwijzingen achterlaat over een geheim dat hij zijn hele leven heeft bewaard, over iets wat de Ameberzaal heet. Gebrand op de waarheid over haar vaders verleden en dood, vertrekt Rachel naar Duitsland, met Paul op haar hielen. Vlak na aankomst worden Rachel en Paul gevangen in een verraderlijk spel met meedogenloze huurmoordenaars. Ze raken verwikkeld in een grootscheepse jacht op de schat, die eindigt in een onontkoombare krachtmeting tussen de macht, het kwaad en de geschiedenis zelf.

Eindelijk uit. Weet niet waarom het zo lang duurde. Op de een of andere manier kwam ik maar niet in het verhaal. Zelfs na herlezing later blijft het blank.

Misschien is het goed voor een lange vlucht als je niet kan slapen. Het idee over het terug vinden van de door de Nazi’s gestolen kunstwerken best goede verhaalmogelijkheden brengt De historische informatie over deze Amberzaal is facsinerend, Het is jammer dat het de auteur niet gelukt is om alles tot een pakkend verhaal te maken.

De hoofdpersonen zijn niet sympathiek, en de personage die dan toch nog sympathieker is, wordt al vrij snel in het boek gedood.

Een goed idee, maar slecht uitgevoerd.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-amberzaal/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }