De afgrond

De Afgrond
Title: De Afgrond
Originele titel: The Abyss
Categorie:
ISBN: 9022510492
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.08
Format: Paperback
Op de dag dat de Amerikaanse kernonderzeeer USS Montane verging, was de orkaan Frederick met grote snelheid in aantocht over de Caribische Zee. Bud Brigman en zijn duikersteam bevonden zich vijfendertig kilometer verderop. Ze waren aan het werk op Deepcore een hypermodern en spectaculair onderzoekscentrum op de bodem van de oceaan. Binnen een uut nadat de Montana was gezonken, worden zij van hun werk weggesleurd en begon het grootste en gevaarlijkste avontuur van hun leven. Wat zou er gebeurd zijn als Bud daar niet toevallig was geweest? hij zou geen onmogelijke opdracht hebben gekregen. Zijn team zou niet gevangen zijn geraakt op de oceaanbodem, afgesneden van de buitenwereld. Bud zou niet op leven en dood hebben hoeven vechten tegen een moordlustige maniak. Maar nu moet hij een laatste wanhopige poging doen om zijn opdracht te vervullen. Hij moet afdalen in de aardedonkere, ijskoude Kaaiman-trog: een bodemloze afgrond, waarin elke vorm van leven onmogelijkk is. En toch... hoe dieper Bud in de afgrond doordringt, des te sterker wordt zijn gevoel dat hij niet alleen is. Niets of niemand kan de enorme waterdruk in de Kaaiman-trog weerstaan - maar leeft er dan toch iets in die inktzwarte, angstaanjagende diepte?

Ooit een boek dat ik graag las, maar de laatste keer vond ik het niet om door heen te komen. Waarschijnlijk is mijn smaak veranderd.

Meer
De tactiek van Ender1
Spreker voor de Doden2
Xenocide3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-afgrond/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }