De Afgezant

De afgezant
Title: De afgezant
Originele titel: The Ambassador's Mission
Genre:
Serie:
Series Number: 1
Sub Serie-naam: Kyralia
Sub Serie #: 4
ISBN: 9024549000
ISBN13: 9789024549009
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.93
Format: ebook
In de boeken van De Zwarte Magiërs groeide de jeugdige Sonea op van kruimeldief tot gevreesd magiër. Haar verleden lijkt haar echter in te halen als oude bekenden uit het dievengilde haar opzoeken. Net nu er meer op het spel staat dan haar eigen leven... Sonea is geschokt als haar zoon Lorkin zich vrijwillig aanbiedt voor een gevaarlijke missie naar het door zwarte magiërs geregeerde Sachaka. De nieuwe afgezant van het magiërsgilde, Dannyl, wil naar het land om onderzoek te doen naar geheime magie uit een ver verleden. Als Lorkin vervolgens spoorloos verdwijnt, wil Sonea niets liever dan hem opsporen, maar de stad verlaten is haar als zwarte magiër verboden en betekent een vrijwel zekere verbanning. Voorgoed. Bovendien eist een reeks moorden in de stad al haar aandacht op. Een oude vriend van Sonea ontdekt dat de moordenaar het heeft voorzien op leden van het dievengilde. Het gilde waar ook Sonea lid van was. De zaak wordt steeds ingewikkelder als blijkt dat de recente aanslagen met de hulp van magiërs zijn gepleegd...

Een heel wat mindere boek dan die uit de Zwarte Magiër-reeks.

Er zijn twintig jaren voorbij gegaan sinds het eind van de vorige reeks. Er worden Dieven vermoord en mogelijk is er magie in het spel. Echt veel nieuws is er niet in het boek te vinden. De personage van Lorkin is nog niet echt ontwikkeld, hopelijk veranderd dat in de volgende boeken.

Er zijn twee verschillende plots in het boek, namelijk die van Cery en Sonea, die allebei proberen de moordenaar te vinden die al vele Dieven heeft gedood.
De andere is die van Lorkin, die als assistent van Dannyl, mee gaat naar diens nieuwe post als afgezant in Sachaka. Lorkin wil over de oude magie leren.

De afgezant, Dannyl, komt amper amper aan bod anders dan dat hij bezig is om Lorkin te vinden. Nergens iets over zijn werkzaamheden.

Dit zijn eigenlijk al te veel woorden voor het boek

Meer
Het Magiërsgilde1
De magiersleerling2
De opperheer3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-afgezant/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }