De Achtste Rune

De Achtste Rune
Title: De Achtste Rune
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789024535675
ISBN13: 9789024535675
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Format: ebook
Marak Viervinger, de held van Stone's Duivel-trilogie is niet meer. De informatie in zijn Nagelaten Vertellingen biedt de meedogenloze Godkeizer van het naargeestige Kadish een unieke kans, zo denkt hij. Met de kennis uit de geschriften van Marak is het mogelijk de almachtig makende Achtste Rune te ontsluiten. Een jonge Runenpriester en een zwaardmeester krijgen opdracht het boek in Carolia te stelen, een bijna onmogelijke opdracht. Vrijwel tegelijk wordt Serina, een jonge Caroliaanse priesteres van Viguru, door Runenpriesters gevangengenomen. Haar wacht een periode van kwelling en ellende in het verschrikkelijke Zusterschaphuis, waar ze op vernederende wijze kennismaakt met de Godkeizer. Alle ogen zijn echter gevestigd op de adembenemende en nietsontziende wedloop naar de macht die de Achtste Rune biedt. Een wedloop met grote gevolgen, niet alleen voor alle betrokkenen, maar voor de gehele wereld...

De Achtste Rune is het vervolg op de Duivel trilogie, maar kan zonder voorkennis van deze serie gelezen worden.

Marak Viervinger is dood, en zijn boek ‘Nagelaten Vertellingen‘ wordt door de Godkeizer van Kadish gezien als leidraad om tot de 4e dimensie door te dringen en de Achtste Rune te bemachtigen. Om aan dit boek te geraken stuurt hij Ghelan, een priester van de 4e ring samen met een zwaardmeester naar het verre Carolia om het voor hem te bemachtigen.
De Caroliaanse priesteres Serina zit gevangen in Kadish en wordt gedwongen in een bordeel te werken. Zij verzet zich hier echter tegen.

Net als de Duivel trilogie is dit weer een lekker lezend verhaal, hoewel het plot niet echt vernieuwend lijkt te zijn. Door de combinatie van een onmogelijke queeste, de slechte keizer en (hoofd)personen met magische krachten lijkt dit de zoveelste boek in dit genre te zijn. Toch is dat niet helemaal terecht. De auteur behandelt namelijk maatschappelijke thema’s als religie, discriminatie en racisme.

De hoofdpersonen zijn allemaal goed ontwikkeld maar ik kon met geen van alle echt een band krijgen. Misschien omdat er veel werd gewisseld van gezichtspunten.

Zeker een aanrader!

Meer
Profeet van de duivel1
no title has been provided for this book1-3
Zoon van de Duivel2
Ziel van de Duivel (Duivel, #3)3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-achtste-rune/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }