Het goud van Kamtsjatka

Het goud van Kamtsjatka
Title: Het goud van Kamtsjatka
Originele titel: Dark Watch
Series Number: 3
Categorieën: ,
ISBN: 9044325167
ISBN13: 9789044325164
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.11
Format: Paperback
Juan Cabrillo en zijn samengeraapte bemanning aan boord van het spionageschip Oregon hebben in het verleden fortuin gemaakt door het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten voor machtige westerse instanties. Maar de nieuwste klanten voor Cabrillo's speciale diensten komen uit het oosten - het Verre Oosten. Het is een consortium van Japanse scheepsmagnaten, wier bron van inkomsten wordt bedreigd door piraten die de Aziatische wateren afstropen. Aanvankelijk waren alleen kleinere schepen en buitenlandse jachten slachtoffer van deze aanvallen op volle zee, maar nu verdwijnen er gigantische koopvaardijschepen.

De Oregon lijkt een vermoeide vrachtschip te zijn, maar van binnen is het schip een supermodern oorlogsschip. Het schip en de bemanningen worden ingehuurd door de eigenaren van een Japans consortium van vrachtrederijen om de piraterij te stoppen.
Juan Cabrillo, de kapitein van de Oregon, ontdekt dat er meer zit achter deze piraterij, namelijk mensen-smokkel en slavernij.
Net als de andere boeken van Cussler, volt ook dit boek het bekende stramien. Er gebeurt iets bijzonders, de badguys doen verschrikkelijke dingen, de good guys (Juan Cabrillo en zijn bemanning) riskeren alles om hen te stoppen. Er komen een aantal twists voor maar uiteindelijk winnen de goeden.O en er komt altijd een jonge dame voor die Cabrillo voor zich wint.

Het verhaal was goed genoeg, en de tempo waarin alles gebeurde was okay. Alleen het einde van het boek kwam nogal gehaast over.

Meer
Het logboek1
Storm in Havanna23
Vuurijs3
De Storm10

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/dark-watch-oregon-files-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }