Clariël

Clariel
Title: Clariel
Originele titel: Clariel: The Lost Abhorsen
Auteur:
Sub-genre: High Fantasy
Series Number: 0
ISBN: 9789022555903
ISBN13: 9789022555903
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.86
Format: Paperback
Clariël behoort tot een van de aanzienlijkste families in het Oude Koninkrijk. Wanneer haar ouders besluiten naar de stad Belisaere te verhuizen, gaan er geruchten dat Clariëls moeder de troonopvolger is. Maar daar wil Clariël niets van weten. Als geboren jager droomt ze van een terugkeer naar de stille, groene wereld van het Grote Woud. Die droom wordt door diverse krachten tegengewerkt. Wanneer Clariël betrokken raakt bij de inspanningen om een gevaarlijk wezen op te sporen, ontdekt ze dat ze over magische krachten beschikt. Is ze in staat weerstand te bieden aan de verleiding van de macht? Kan ze ontsnappen aan een ongewenst huwelijk om de koning te redden? In Clariël neemt Garth Nix zijn lezers mee naar een tijd, zes eeuwen vóór de geboorte van Sabriël. Een tijd waarin de basis wordt gelegd voor de gebeurtenissen in Het Oude Koninkrijk.

Het verhaal in dit boek speelt zich af vóór de gebeurtenissen in ‘Het oude Koninkrijk’. Het gaat over Clariël, die moet wennen aan het leven in Belisaere, en daar een plek en een rol in moet vinden. Het geklaag van Clariël begon me na een aantal keren de strot uit te komen, na zo’n 5 keer weten we het wel.

Clariël en haar moeder blijken plots in aanmerking te komen voor de troonsopvolging nu de kroonprinses spoorloos verdwenen is, en de koning niet langer over het land wil regeren. De gouverneur wil zijn zoon aan Clariël uithuwelijken om zo de macht in handen te krijgen, maar Clariël wil niets liever dan terugkeren naar haar oude leven.

Omdat dit boek zo’n 600 jaar VÓOR het eerste boek speelt, zou dit dus eigenlijk een prequel moeten zijn.

Meer
Sabriel1
Lirael3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/clariel-abhorsen-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }