Brug in de tijd

Bug in de tijd
Title: Bug in de tijd
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789464051667
ISBN13: 9789464051667
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 2.50
Format: ebook
Hoe een ontmoeting alles in gang zette ... In het Vredespaleis te Den Haag botst Hakon Torstein Eriksson tegen een mysterieuze vrouw. Vanaf het moment dat hij met haar in zijn armen de trap van het Vredespaleis aftuimelt, vinden er mysterieuze gebeurtenissen plaats. Diep verborgen geheimen die een lawine aan vragen tot gevolg hebben, komen aan het oppervlak. Is de kennis van het verleden volledig? Wat hebben Hakon en die vrouw daarmee te maken? Zal dit gevolgen hebben voor de mensheid? Nieuwsgierig naar het antwoord? Veel leesplezier! ================ Over de auteurs Holtes & Sietsma is het pseudoniem van de Nederlandse auteurs Bert Holtes en Wop Sietsma. Beide auteurs werden geboren in 1957, Bert in Alkmaar en Wop in Sneek. Bert bracht zijn werkzame leven door als banketbakker, marinier ZM, politieagent, ondernemer en bestuurder in verschillende branches, terwijl Wop als secretaresse en als zelfstandig IT'er in de computerwereld werkte voordat ze van hun vrije tijd gingen genieten. Ze zijn gezamenlijk de auteurs van de fictieve thrillerserie BACK-UP.

Een thriller/suspense verhaal dat aan het eind nog vele vragen open laat. Vervolg op Backup: zo wijd de wereld strekt.

Nadat Hakon, directeur van de UNBI (United Nations Bureau of Investigation), in het vorige deel ‘Spiderweb’ heeft opgerold vertrekt hij met zijn team naar Noorwegen om de verjaardag van zijn opa te vieren. Vlak voor vertrek komt Hakon in het Vredespaleis in Den Haag in aanraking met een vrouw. Ze vallen samen van een trap en zijn beiden volledig van de kaart. Nog voor ze een woord hebben kunnen wisselen worden ze al weer van elkaar gescheiden.

Het boek wordt al gauw een soort religieuze thriller, zoals we die kennen van bijvoorbeeld Dan Brown, met allerlei superslimme bollebozen, geheimzinnige artefacten, antieke telefoons die plotseling blijken te werken tot en met de Paus en de president van Amerika.  Eigenlijk komen er teveel groeperingen in voor, waardoor het verhaal soms knullig verliep. Wat het lezen ook niet hielp was het feit dat iedere hoofdstuk weer onderverdeeld was in sub-hoofdstukken, die weer een andere persoon of situatie belichtten.

Ik had al gauw een hekel aan de alwetende Saundra, een supersuper-computer, die eigenlijk overal wel raad mee wist, en zelfs door kon dringen tot allerlei hooggeplaatste personen.  Dan waren er ook nog de bijzondere machines (Falcon’s) die vanaf satellieten gelanceerd konden worden. 

Het verhaal had best goede momenten, zeker als je die supersuper-computer buiten beschouwing liet.  Helaas werden die niet volledig of in het geheel niet uitgediept. Graag had ik wat meer willen weten over de Aegir en de verbintenissen tussen de mensen.

Nergens bereikte het boek echt een hoogtepunt, hoewel het begin toch een belofte inhield. Geen enkel verhaal wordt afgerond, en aan het einde zit je nog steeds met vragen.

Hoewel dit boek als suspense/thriller staat aangemerkt lijkt het steeds meer naar Science Fiction/Fantasy over te hellen.

Misschien dat er nog een derde deel komt, maar dat is nog niet geheel duidelijk. Ik hoop dat de auteurs dan een redactieteam aanstellen die het een en ander nog even doorlezen voor publicatie. Hadden ze dit bij dit boek gedaan dan had die meer dan twee sterren gekregen.

Meer
Backup: Zo wijd de wereld strekt1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/brug-in-de-tijd-back-up-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }