Biggles op het mysterieuze eiland

Biggles op het mysterieuze eiland
Title: Biggles op het mysterieuze eiland
Originele titel: Biggles on Mystery Island
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 51
Categorieën: ,
ISBN: 0755107225
ISBN13: 9780755107223
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.41
Format: Paperback
Er spelen zich geheimzinnige zaken af rond het kleine eilandje Oratovoa, ergens ver in de Stille Zuidzee: regelmatig verdwijnen er daar mensen en schepen. Biggles en zijn vrienden worden erop uitgestuurd om de zaak tot klaarheid te brengen. Oratovoa blijkt een vulkanisch eilandje te zijn en de vulkaan staat op uitbarsten. Niettemin neemt Biggles het risico er te landen. Maar behalve het gevaar waarmee de natuur hen bedreigt, zijn er andere gevaren. Op het eiland heerst een misdadiger die de verdwenen mensen als slaven gebruikt; zij worden bewaakt door wilde honden die iedere indringer verscheuren. Zal Biggles erin slagen al deze gevaren te overwinnen, de gevangenen te bevrijden en het eiland te verlaten, voor de vulkaan tot uitbarsting komt en alles en iedereen vernietigt? Biggles op het mysterieuze eiland is een spannend boek, vol adembenemende avonturen.

Dit boek is bijna een ‘rip-off’ van een eerder verhaal. Dit is bijna het zelfde verhaal als Biggles in de vallei des doods, dit keer echter op een vulkanisch eiland vol met een aantal bloeddorstige straathonden.
Ondanks dat het niet origineel was vond ik het een goed te lezen boek.

Tegenwoordig klinkt het wel ongeloofwaardig dat er 6 weken vliegtijd in zit om dat eiland te bereiken, nu we met het vliegtuig in een korte periode naar de andere kant van de wereld vliegen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-op-het-mysterieuze-eiland-biggles-51/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }