Biggles op Borneo

Biggles op Borneo
Title: Biggles op Borneo
Author:
Serie:
Series Number: 23
Categorie:
De Tweede Wereldoorlog heeft ook in Azië in alle hevigheid gewoed. Over de strijd tegen Japan zijn al veel boeken geschreven. Dat ook Biggles zijn aandeel heeft gehad in deze moordende gevechten, kan men in dit boek lezen. Een geheim vliegveld in het oerwoud van Borneo en vier bommenwerpers, dat was het materiaal waarmee het roemruchte sqaudron zijn guerilla tegen de indringers voerde. Ondanks deze beperkte voorzieningen wisten Biggles en zijn mannen de Japanse zee- en luchtvloot zware verliezen toe te brengen. Maar Biggles denkt met de meeste trots terug aan de overval op het concentratiekamp Cotabato, waardoor een groot aantal Europese gevangenen de vrijheid terugzag, en de wrede commandant Yasjnowada de rekening van zijn wandaden gepresenteerd kreeg. Wanneer de Japanners hun geheime basis tenslotte hebben weten te localiseren, begint het er hard op te lijken dat Biggles' carrière een voortijdig einde zal krijgen, maar de vijand had buiten de waard gerekend en kort daarna kon de vrijheidsdans van de inboorlingen het oerwoud doen dreunen.

Weer volop actie in dit Biggles boek, waarin Biggles en zijn vrienden vanaf een geheime basis op Borneo opereerden, om zo de Japanse bezetter in de regio lastig te kunnen vallen.

Het verhaal deed me een beetje denken aan een ander Biggles verhaal, waarin er vanaf een eiland voor de Duitse kust aanvallen werden uitgevoerd op Duits grondgebied.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-op-borneo/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner