Biggles op bekend terrein

Biggles op bekend terrein
Title: Biggles op bekend terrein
Genre:
Serie:
Series Number: 57
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
Format: paperback
Als Commodore Raymond Biggles honderduit vraagt over de streek Gharwal in India, begrijpt deze wel dat er meer achter steekt dan gewone nieuwsgierigheid. Biggles is in Gharwal geboren en heeft er tot zijn twaalfde jaar gewoond: het is dus echt wel bekend terrein voor hem. En inderdaad, Biggles krijgt de opdracht naar Gharwal te gaan en te proberen een Chinees uit het oerwoud te redden. De man is oud en ziek en wordt door de Chinese communisten belaagd. Het 'vliegende kwartet' - Biggles, Bertie, Algy en Ginger - trekt naar de bijna ondoordringbare wildernis om de moeilijke taak uit te voeren. Behalve vijandige mensen ontmoeten zij ook gevaarlijke dieren, mensenetende tijgers bijvoorbeeld. Maar na tal van gevaren te hebben getrotseerd en na veel spannende avonturen in dat woeste, merkwaardige land kunnen ze samen met de geredde mr. Poe Tah Ling naar Engeland terugkeren.

Biggles krijgt van zijn chef, Commodore Raymond, het verzoek om een oude Chinees op te halen uit de Indiaanse provincie waar Biggles ooit had geleefd. Deze Chinees, Poe genaamd, heeft het Communistisch China kunnen ontvluchten, met het mede nemen van een verzameling kostbare jade.

De beschrijving van de zonsopgang geeft een prachtige sfeerbeeld van India, en zou het haast voor me kunnen zien. De inlanders werden in dit boek eens als volwaardige mensen beschouwd, en niet van lager niveau dan blanken, iets wat in andere Biggles-verhalen uit die tijd nog regelmatig voorkomt.

Aardig verhaal, maar toch… ik miste wat. Misschien omdat het merendeel van de acties door de Ghurka’s werd gedaan.

4 sterren voor de mooie omschrijvingen en de sfeer.

No entries found for the "author" taxonomy.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-op-bekend-terrein-biggles-57/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }