Biggles ontvoerd

Biggles ontvoerd
Title: Biggles ontvoerd
Originele titel: The Black Peril
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 76
Categorie:
ISBN13: 9789055133079
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.88
Format: Paperback
Biggles en Algy worden tijdens een pleziervlucht langs de Engelse kust overvallen door slecht weer. Zij moeten een noodlanding maken en wie schetst hun verbazing als enige tijd later de donkere zee wordt verlicht en er een reusachtige vliegboot landt. Dit is het begin van een geweldig spannend avontuur. Biggles wordt gevangen en ontvoerd, Algy weet te ontkomen en stelt alles in het werk om zijn vriend te bevrijden. De jacht op de misdadigers blijft niet tot Engeland beperkt, maar voert tot diep in Rusland. Daarbij blijkt dat er grote belangen op het spel staan. Gelukkig hebben Biggles en Algy een uitstekende hulp in Ginger, een jongen met sproeten en rood haar, die in dit boek voor het eerst met Biggles en zijn vrienden in aanraking komt, en die door zijn dapperheid ten voile verdient in die vriendenkring te worden opgenomen. Een heerlijk spannend boek, vol geheimzinnigheid en avontuur

Mooi verhaal van hoe Biggles, , Algy en Smyth voor het eerst kennis maken met ‘Ginger’, een jongen van ongeveer 15/16 jaar.

Biggles en Algy maken een vliegtour door het Verenigd Koninkrijk, zomaar voor hun plezier, als ze plots moeten landen. Eenmaal geland ontdekken ze een bunker en komen tot de ontdekking dat deze nog steeds voor iets in gebruik is.
’s Avonds land een onbekende vliegboot, en Biggles kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat aan boord. Hij blijkt in de val te zitten toen het vliegtuig opsteeg. Biggles wordt gevangen genomen door een groep mensen, maar weet te ontsnappen. Tijdens deze vlucht ontmoet hij Ginger, die hem helpt, daar Biggles gewond geraakt is. Voor hij met hulptroepen terug keert, blijkt Biggles opnieuw ontvoerd te zijn.

Dat is het begin van een spannend verhaal, dat lekker vlot geschreven is, en dat het viertal tot over de Russische grens brengt.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-ontvoerd-biggles-76/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }