Biggles maakt korte metten

Biggles maakt korte metten
Title: Biggles maakt korte metten
Originele titel: Biggles Takes the Case
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 35
Categorieën: ,
ISBN13: 9780340031681
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.62
Format: Pocket
Misschien hebben de vele Biggles-lezers zich wel eens afgevraagd hoe Captain Johns het klaarspeelt om de adembenemende carrière van zijn held op de voet te blijven volgen en daarbij alles zo uitvoerig op papier te zetten. Of de schrijver inderdaad in tijdnood is geraakt, weten wij niet. In ieder geval vinden we in dit boek negen belangrijke wapenfeiten van majoor Biggleworth in kort bestek opgetekend. Negen avonturen waaruit Biggles vanzelfsprekend als overwinnaar tevoorschijn treedt. Zo erg vanzelfsprekend zou dat overigens niet zijn als Biggles niet de hoedanigheden zou hebben die hij nu eenmaal heeft: moed, doorzettingsvermogen, vindingrijkheid, scherpzinningeid en bovenal energie. Energie om iedere keer opnieuw in het krijt te treden tegen misdaad en onrecht wanneer iemand zijn hulp inroept, naar welke plek op de aarde hij daarvoor ook zal moeten gaan. Zo ontmoeten we Biggles deze keer onder meer in Afrika, Frankrijk, India en Malakka, zijn neus stekend in zaakjes die slechts twee dingen gemeen hadden: ze konden het daglicht niet verdragen en ze werden door Biggles' tussenkomst de wereld uitgeholpen. Voor de rest waren ze heel verschillend en vormden ze eens te meer het bewijs voor Biggles' spreekwoordelijke veelzijdigheid.

Weer een aantal korte verhalen van Biggles en vrienden. weinig over te zeggen. Bij sommige verhalen is het plot vrij zwak, zelfs voor een kort verhaal. Een aantal andere zijn dan weer wel goed. GEzien het feit dat dit een Biggles’ boek is, zijn er natuurlijk vliegtuigen bij betrokken.

Gedateerd.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-maakt-korte-metten/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }