Biggles leert vliegen

Biggles leert vleigen
Title: Biggles leert vleigen
Originele titel: Biggles learns to fly
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
Categorieën: ,
De Eerste Wereldoorlog was in volle gang toen een bedeesde jongeman zich kwam aanmelden bij het Royal Flying Corps. James Bigglesworth, oud achttien jaar, stond er op zijn formulier te lezen. Maar in werkelijkheid was hij pas zeventien en in feite dus een jaar te jong voor toetreding tot de keurtroepen van de Britse luchtmacht. Achter zijn verlegen uiterlijk school een taaie koppigheid die hem tot deze kleine leugen had doen besluiten. Want James Bigglesworth wenste nadat hij de schoolbanken had verlaten, het begin van zijn reeds lang gedroomde carrière als piloot geen dag langer uit te stellen. Veelbelovend waren de prestaties van de jonge leerling-vlieger nauwelijks te noemen, die heel bleekjes zijn luchtdoop onderging, instructeur 'Nerky' tot wanhoop bracht en zijn eerste solovlucht bijna in een fiasco zag eindigen. Maar de oorlog eiste veel mankracht en zo werd de jonge Bigglesworth na een bliksemopleiding van slecht vijftien vlieguren naar Frankrijk getransporteerd om metterdaad aan de strijd deel te nemen. Een afmattend leven van patrouilles, hevige luchtgevechten, gevaarlijke opdrachten achter de vijandelijke linies en ontsnappingen op het nippertje werd zijn deel. Het was in deze periode, waarin vliegtuigen in elkaar werden geknutseld met hout en linnen, dat de veelzijdigheid van zijn talent onder de druk van bittere oorlogservaringen tot ontplooiing kwam. De roemrijke loopbaan van de man die later als Biggles zo beroemd en gevreesd zou worden, had een aanvang genomen.

Na zijn opleiding op de kostschool, krijgt James Bigglesworth (of Biggles) de kans om piloot te worden bij de Engelse luchtmacht. Na een korte opleiding wordt hij naar Frankrijk gestuurd om daar als nieuwe piloot acties uit te voeren tegen de Duitsers.

Waar ik normaal gesproken een aversie heb tegen dit soort korte verhalen, was het in dit geval niet al te erg. Er liep toch wel een rode lijn door de verhalen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-leert-vliegen-biggles-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }