Biggles komt te hulp

Biggles komt te hulp
Title: Biggles komt te hulp
Originele titel: Biggles' Chinese puzzle
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 43
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
Format: Paperback
De man die op de gelukkige gedachte was gekomen Scotland Yard te verrijken met de speciale afdeling van de Luchtpolitie, moet een helder inzicht hebben gehad in de problemen die de twintigste-eeuwse misdaad met zich brengt. Van de technische vooruitgang werd ook dankbaar en met succes gebruik gemaakt door hen die slechts op eigen voordeel uit waren en daarbij  geen enkel gewetensbezwaar kenden. De ontwikkeling van de luchtvaart opende ongekende perspectieven voor allerlei elementen die er het hoogste belang bij hadden om zo snel mogelijk buiten het bereik van de sterke arm te komen. Dat de leiding van de Luchtpolitie werd toevertrouwd aan James Bigglesworth, was gezien zijn prestaties in het verleden, niet meer dan vanzelfsprekend. Dat zijn team verder bestond uit Algy Lacey, Bertie Lissie en Ginger Hebblethwaite, kon evenmin verbazing weken. Deze vier doorgewinterde piloten kenden elkaar al jaren en wisten precies wat ze aan elkaar hadden. Hoe doeltreffend hun samenwerking was, werd al spoedig bewezen en dit veroorzaakte een onafgebroken stroom verzoeken om hulp en opdrachten tot ingrijpen. Dit boek geeft verslag van acht gevallen waarin slecht de tussenkomst van de Luchtpolitie nog uitkomst kon bieden. Dat Biggles daarvoor naar de Grote Oceaan, Saigon en zelfs naar Nieuw-Guinea moest vliegen, was iets waar hij zijn hand nauwelijks voor omdraaide. Maar ook hij kon van tevoren onmogelijk weten wat hem allemaal te wachten stond!

Review:
Weer een boek met 8 verschillende korte verhalen die James Bigglesworth van de luchtvaartpolitie van Scotland Yard samen met Ginger, Algy en Bertie beleeft.

Valt niet veel over te zeggen.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-komt-te-hulp-biggles-43/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }