Biggles in Spanje

Biggles in Spanje
Title: Biggles in Spanje
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 12
Categorieën: ,
Toen Biggles, Algy en Ginger bij wijze van rustkuur een zeereisje maakten (en zichzelf derhalve mateloos verveelden), konden ze natuurlijk niet vermoeden dat ze aan de rand van een avontuur stonden dat hun bijna het leven zou kosten. Ter hoogte van de Spaanse kust werd hun schip gebombardeerd en daarmee zwommen ze letterlijk en figuurlijk de Spaanse Burgeroorlog binnen, die toen in alle hevigheid aan de gang was. Nu is het niet gemakkelijk om je als argeloze vreemdeling terug te trekken uit zo'n ingewikkelde geschiedenis als een burgeroorlog nu eenmaal is. Iedereen is verdacht, en iemand die zich buiten de kwestie wil houden, is bij beide partijen verdacht. Maar de vrienden werden wel heel stevig in het net van intriges gestrikt, toen ze van een in het nauw gedreven agent van de Britse Geheime Dienst een pakketje uiterst geheime en daardoor uiterst gevaarlijke papieren toegestopt kregen. Opdracht: onmiddelijk overhandigen aan de Engelse regering. Nu had deze agent natuurlijk geen betere koerier kunnen vinden dan uitgerekend Biggles, maar het lot had beschikt dat deze waardevolle documenten een toch wel zeer oncomfortabele reis moesten maken alvorens hun bestemming te bereiken.

Een andere favoriet. Het eerste dat ik ooit uit deze serie las.

Biggles, Ginger en Algy maken een reis per schip, omdat dit rustgevend zou werken. Na een paar dagen op zee wordt het Griekse vrachtschip waar op zij vaten door vliegtuigen van Franco gebombardeerd en moeten de drie zich zwemmend zien te redden.
Na vele uren in het water bereiken ze het vaste land van Spanje, en dan begint het avontuur pas echt goed.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-spanje-biggles-12/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }