Biggles in Malakka

Biggles in Malakka
Title: Biggles in Malakka
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 83
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
De rijke Chinese handelaar Lin Seng, die diep in het oerwoud van Malakka woont, bezit een fabelachtige hoeveelheid parels, waaronder de wereldberoemde 'Blauwe Maan van Azië'.  Er zijn echter mensen die van de onrust in het Verre Oosten willen profiteren om deze schat in handen te krijgen. Lin Seng doet een beroep op Scotland Yard en Biggles wordt erop uit gestuurd om Lin Seng en zijn bezittingen in veiligheid te brengen. Wat aanvankelijk een eenvoudig karweitje leek, ontwikkelt zich al spoedig tot een levensgevaarlijke onderneming. Lin Seng is in zijn eigen huis omringd door dieven en moordenaars, Biggles durft niemand te vertrouwen en het spel lijkt uitgespeeld als er een bende goedbewapende guerrilla-strijders komt opdagen...Zodoende wordt het reisje naar Malakka een van de opwindendste avonturen uit Biggles' carrière.

Review:
In dit verhaal doet een rijke Chinese man een beroep op Scotland Yard om zijn schat aan parels uit het land te krijgen, voor het land ten prooi valt aan de onlusten in de rest van het Verre Oosten.

Aardig verhaal, zeker geschikt voor de doelgroep. Er was genoeg spanning in dit boek om me een paar uur bezig te houden. Het ontbreken van Ginger en Bertie deed niets af aan het verhaal.

Er vallen een aantal doden in het verhaal, maar nergens wordt dit tot in de bloederige details verhaald. Toch geen 5 sterren, want hoewel een aardig verhaal, kan het wat mij betreft niet tippen aan de verhalen uit de oorlogstijd.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-malakka-biggles-83/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }