Biggles in India

Biggles in India
Title: Biggles in India
Originele titel: Biggles in the Terai
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 82
Categorieën: ,
Book URL: GoodReads.com
'Wat is Algy toch overkomen?' vraagt Biggles zich af. Zijn vriend is met een geheime opdracht naar India vertrokken, maar sedert enige tijd heeft hij niets meer van zich laten horen. De mogelijkheid bestaat dat hij is neergestort in de Terai, de verschrikkelijke, ondoordringbare jungle langs de noordgrens van India, en als dat inderdaad het geval is, staan zijn kansen er uiterst slecht voor. Biggles is nauwelijks gearriveerd om een onderzoek in te stellen, of er wordt een aanslag op zijn even gepleegd. Behalve tegenover de woeste natuur ziet hij zich geplaatst tegenover even meedogenloze menselijke tegenstanders, die voor niets terugdeinzen als het erom gaat hun plannen door te zetten. Tegen de moed en vindingrijkheid van Biggles zijn ze echter niet opgewassen, al moet er heel wat gebeuren voor deze, mét Algy naar Engeland kan terugkeren.

Algy is al een tijdje uitgezonden naar India, op verzoek van dat land om te helpen met een smokkel-probleem, maar na een laatste brief is er al weer enige tijd geen contact meer met hem geweest, en Biggles maakt zich zorgen. Commodore Raymond stuurt Biggles en Bertie op onderzoek uit, om uit te vinden wat er met Algy gebeurt kan zijn.

Biggles en Bertie nemen een jonge Indiër mee op een vlucht boven de Jangel (=jungle) en ontdekken al snel een landingsbaan in de jungle en besloten een kijkje te nemen. Een onbekend vliegtuig en een luchtgevecht volgen. Ook ontsnappen Bertie en Biggles aan een aanslag op hun leven door andere kamers in het hotel te gebruiken.

Op het vliegveld van Sjaria en in de Terai tussen India en Nepal komt dit avontuur weer tot een goed einde.

Vlot te lezen verhaal, waarbij het ditmaal draait om het vinden van Algy, en Ginger thuis blijft. Persoonlijk heb ik niet veel op met de figuren van Algy en Bertie, maar in dit verhaal was Bertie een heel stuk beter dan in vorige boeken.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-india-biggles-82/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }