Biggles in gevaar

Biggles in gevaar
Title: Biggles in gevaar
Originele titel: Biggles Delivers the Goods
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 26
Categorie:
ISBN: 9780099394419
ISBN13: 9780099394419
Book URL: GoodReads.com
Format: Mass Market Paperback
Toen Biggles, na een oproep van commodore Raymond, diens kantoor binnenstapte, bevond zijn chef zich in gezelschap van een Chinese bezoeker, die voor Biggles geen onbekende was. Li Chi en hij hadden al eens een ontmoeting gehad in een smokkelaffaire en bij die gelegenheid had de Chinees aan het kortste eind getrokken. Dit gebeuren had zich echter voor de oorlog afgespeeld en Li Chi kwam nu de geallieerden zijn diensten aanbieden. Zijn aanbod betrof een grote hoeveelheid rubber, die uit de plantage van zijn vriend, majoor Marling, betrokken zou kunnen worden. Rubber was in die oorlogsjaren een onmisbaar, maar zo goed als onverkrijgbaar artikel. Het was om zo te zeggen zijn gewicht in goud, en bovendien ongewone risico's waard. Inderdaad was de rubbertransactie in dit geval bijzonder riskant. De plantage van majoor Marling lag in Japans bezettingsgebied, en men kon onmogelijk verwachten dat de vijand de levering aan, en het vervoer naar de geallieerden oogluikend zou toestaan. Wilde de onderneming kans van slagen hebben, dan was een man met een grote dosis ervaring en koelbloedigheid een eerste vereiste. Derhalve was Biggles de aangewezen persoon om de leiding op zich te nemen. In gezelschap van Algy, Bertie, Ginger en Li Chi zette hij koers naar het oosten, waar hem temidden van oorlogsgeweld en verraad een strijd op leven en dood wachtte.

Een, in mijn ogen, mindere verhaal uit de Biggles’ serie. Vandaar ook twee sterren.

Biggles wordt gevraagd om, samen met zijn vrienden, en een oude bekende rubber te transporteren vanuit een eiland in Malaya, voor het door de Japanners wordt ingenomen. Li Chi, een voormalig smokkelaar, heeft hier van zo’n 5.000 ton opgeslagen liggen op Olifant-eiland, en zoekt een manier om het weg te krijgen.
Eenmaal ter plaatse bedenkt Biggles een soort drijvend platform om de vliegtuigen op te laten landen. Helaas blijkt al snel dat de aanwezigheid van de Britten aan Japanners verraden is, en moet Biggles alle zeilen bij zetten om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Weinig echte spanning in dit boek. Er wordt wat heen- en weer gevlogen. Algy wordt gevangen genomen. Biggles raakt van streek door de bloeddorstigheid van zijn Aziatische bondgenoten.

Meer
Biggles en zijn makkers19
Biggles als detective34
Biggles en de interpol54
Biggles en zijn basis92

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/biggles-in-gevaar-biggles-35/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }